Elazığlı bilardocular, Antalyadaki şampiyonalara hazır

Elazığlı bilardocular, Antalyadaki şampiyonalara hazır -3 Bant Dünya Kupası Antalya ayağında 4, Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. etap müsabakalarında ise 10 sporcu, Elazığı temsil edecek


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Bilardo Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Zafer Hakan Çavuşoğlu, 3 Bant Dünya Kupası Antalya ayağına 4, Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. etap müsabakalarına ise 10 sporcuyla katılacaklarını bildirdi.
     Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 ülkeden 215 sporcunun katılımıyla 11-17 Şubatta yapılacak olan 3 Bant Dünya Kupası Antalya ayağında Türkiyeyi 40 sporcunun temsil edeceğini söyledi.
     Dünya Kupasının Antalya ayağında Elazığı 4 sporcunun temsil edeceğini bildiren Çavuşoğlu, Antalyada 12-19 Şubatta yapılacak Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. etap müsabakalarına ise bu 4 bilardocunun aralarında bulunduğu 10 sporcuyla katılacaklarını belirterek, bu sporcular arasında son 8 yıldır bayanlarda Türkiye şampiyonu olan, aynı zamanda Avrupa ve dünya şampiyonalarında üçüncülük elde eden Elazığlı Gülşen Değenerin de yer alacağını kaydetti.
     Müsabakalarda tüm kategorilerde iyi dereceler elde edeceklerini belirten Çavuşoğlu, özellikle Değenerden bu yıl da şampiyonluk beklediklerini ifade ederek, Yıllardır Türkiye şampiyonu olan Değener, bu şampiyonada da şampiyonluk getirme gayretiyle müsabakalara katılacak. Son 8 yıldır bozmadığı geleneğini bozmadan yine şampiyon olacağına inanıyoruz. Aynı şekilde diğer sporcularımızın da iyi dereceler elde edecekleri kanaatindeyiz. Bunun için arkadaşlarla birlikte yoğun bir şekilde müsabakalar için hazırlandık dedi.
     Gülşen Değener ise 3 Bant Dünya Kupası Antalya ayağına ve Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. etap müsabakalarına çok iyi hazırlandığını söyledi. Formda olduğunu belirten Değener, Türkiye Şampiyonasında şampiyon olmayı, Dünya Kupasının Antalya ayağında ise iyi bir derece elde etmeyi hedeflediğini söyledi.
     Türk bilardosunun dünyada özenilerek takip edildiğini vurgulayan Değener, Türk sporcuların çok güçlü olduklarına dikkati çekti.
     Değener, şunları söyledi:
     Bayanlar kategorisinde tekrar birinci olacağıma inanıyorum. Karma maçların yapıldığı büyükler kategorisinde ise özellikle son zamanlardaki başarılarımdan dolayı oynama imkanı bulduğum rakiplerimden Allah seni karşımıza çıkarmasın gibi tepkiler alıyorum. Bu da tabii ki bir kadına yenilebilme korkusundan kaynaklanıyor. Oysa ki bu bir boks maçı veya güreş maçı değil. Fiziğe dayalı bir spor olmamasına rağmen erkekler bir kadına yenildikleri zaman kendilerini çok kötü hissediyorlar. Hiçbir maçıma kazanamam diye çıkmıyorum. Bugüne kadar büyüklerde de çok iyi oyuncuları yendiğim oldu. Kurtlar sofrası diyebilirim Türkiye Şampiyonası için. O kadar güçlü oyuncularımız var ki o yüzden kimin kazanacağı noktasında bir şey söylemek imkansız.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığlı bilardocular, Antalyadaki şampiyonalara hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER