Emekli Albay Temizözün yargılanması

Emekli Albay Temizözün yargılanması -Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 5i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi -Mahkeme, 5 sanığın tutukluluk halinin devamına k


DİYARBAKIR (A.A) - Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 5i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Burhanettin Kıyak ile tutuksuz yargılanan Kamil Atağ ve Tamer Atağ hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.
     Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaayı tekrar ederek, tutuklu sanıkların, "mevcut delil durumu, kuvvetli suç unsuru, delilleri karartma ve kaçma şüphesi" gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
     Sanık avukatlarından Tahir Elçi, savcının tutukluluk halinin devamı istemine katıldığını belirterek, "Ramazan Elçinin kalp krizinden öldüğü iddiası adli tıp raporuyla son buldu. Yıllardır Elçinin kalp krizinden öldüğü ileri sürülüyordu. Ancak rapor, maktulün infaz edildiğine kesinlik kazandırttı. Bu tür faili meçhul cinayetler bir an önce aydınlatılmalıdır. Mağdur aileler 20 yıldır adalet bekliyor" dedi.
     Sanık Cemal Temizöz ise savcının tutukluluk halinin devamı konusundaki talebinin, bazı insanların yüzünde tebessümle karşılandığını ifade ederek, "Cemal Temizöz bir projedir. Bu projeyi halletmeye çalışıyorlar. Önceki celselerde bazı müdahil avukatlar Türkiyede 17 bin faili meçhul cinayet yaşandığını, araştırmadan söylüyorlardı. Benim yazdığım bir kitapta da belirttiğim gibi, 1994-2004 yılları arasında 3 bin 579 faili meçhul cinayet yaşanmıştı. Bu tarihlerden sonra yaşanan cinayetler ise örgütün infazlarıdır. Bu nedenlerden dolayı tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.
     Sanıklar Hıdır Altuğ, Abdulhakim Güven ve Burhanettin Kıyak da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.
     Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme, sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Burhanettin Kıyakın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların, TCKnın "adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
     Cemal Temizözün 1993te Cizrede, "terörle mücadele ediliyor" görüntüsü altında, "korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu, grubun; süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKKya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına alınan kişileri sorguladığı" ileri sürülen iddianamede, sorgulanan kişilerden bir kısmının öldürüldüğü öne sürülüyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Emekli Albay Temizözün yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER