Emekli Albay Temizözün yargılanması

Emekli Albay Temizözün yargılanması -Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 5i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağın da aralarında bulunduğu 5i tutuklu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Fırat Altın, Kamil Atağ, Adem Yakin ile tutuksuz yargılanan Tamer Atağ hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Cemal Temizöz ile Hıdır Altuğ ve tutuksuz yargılanan Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, 1994 yılında Abdullah Efeltinin öldürülmesi olayına ilişkin o dönem Kabaközü Yankale Jandarma Karakolunda görevli takım komutan yardımcısı Tufan Aras tanık olarak dinlendi.
     Mahkeme başkanının Abdullah Efeltinin öldürülmesine ilişkin sorularını yanıtlayan Aras, Efeltiyi tanımadığını ve Efeltinin öldürülmesi olayına ilişkin bir bilgisinin olmadığını söyledi.
     Daha sonra sanıklardan Adem Yakin söz alarak, dosyada görgüye dayalı hiçbir tanığın olmadığını savundu.
     Sanık Kamil Atağ da, dosyada somut delil bulunmadığını iddia ederek, Martta 4 yılımız dolacak. Delil getirin cezamı verin diyorum, vermiyorsunuz diye konuştu.
     Sanık Fırat Altının tahliye talebinin ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCKnın adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
     Sanıklardan Cemal Temizözün 9, Kamil Atağın 7, Tamer Atağın 2, Adem Yakinin 7, Hıdır Altuğun 3, Fırat Altının 6, Kukel Atağın ise 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.
     Sanık Temizözün 1993te Cizrede terörle mücadele ediliyor görüntüsü altında korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu, grubun süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKKya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Emekli Albay Temizözün yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER