Emekli Albay Temizözün yargılanması

Emekli Albay Temizözün yargılanması -Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ, tahliye edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ tahliye edildi. Mahkeme, 5 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Kamil Atağ, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve dosyası birleştirilen Burhanettin Kıyak ile tutuksuz yargılanan Tamer Atağ hazır bulundu.
     Mahkeme başkanı, sanık Temizözün Cizrede görev yaptığı yıllarda oluşturduğu öne sürülen sorgu ekibinde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3ü dosyanın sanığı biri o dönem uzman çavuş olarak görev yapan Burhanettin Kıyak ile ilgili hazırlanan dosyanın, görülmekte olan dava dosyasıyla birleştirildiğini söyledi.
     Birleştirilen dosyadaki sanıklar Burhanettin Kıyak, Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve Fırat Altın (Abdulhakim Güven) hakkında Taammüden adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
     Dosyanın sanıkları Burhanettin Kıyak ve Hıdır Altuğ, hazırlanan iddianamenin kendilerine ulaşmadığı için savunma hazırlayamadıklarını belirterek, mahkemeden süre talebinde bulundu.
     Sanık Adem Yakin ise iddianamenin, görülmekte olan dava dosyasından kes yapıştır yöntemiyle hazırlandığını ileri sürerek, iddianamede, somut delillerin bulunmadığını iddia etti.
     Duruşmada söz alan sanıklardan Kamil Atağ, yaklaşık 4 yıldan bu yana tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Niçin tutulduğumu bilmiyorum diyen Atağ, Eğer elinizde bir delil varsa cezamı verin diye konuştu.
     Sanık Temizöz de dosyadaki gizli tanıkların ifadelerinde yer alan 2 olayda da kendisinin Cizre dışında olduğunu ileri sürerek, Ramazan Elçinin öldürülmesi olayında, yurt dışındaydım. Yurt dışında olduğuma dair belgeleri mahkemeye sundum dedi.
    
     -Kamil Atağ, tahliye edildi-
    
     Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini dinledikten sonra verdiği aranın ardından, tutuklu sanıklardan eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağın tahliyesine karar verdi.
     Mahkeme, sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Burhanettin Kıyakın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCKnın adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
     Sanık Cemal Temizözün 1993te Cizrede terörle mücadele ediliyor görüntüsü altında korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu, grubun süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKKya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Emekli Albay Temizözün yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER