EMITT 2013te Kapadokya rüzgarı

EMITT 2013te Kapadokya rüzgarı -Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş: Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokyada yaş


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokyada yaşamaya devam ediyor dedi.
     Vali Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Turizm Merkezinde 24 Ocakta başlayan 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Kapadokyanın kültür ve turizm değerlerini tanıttıklarını ifade etti.
     EMITTe Türkiyenin tüm illerinden katılım olduğunu anımsatan Savaş, EMITTe birçok kent ve turizm beldesi katılırken, 70 ülkenin de fuarda yer aldığını, EMITTte uluslararası katılımla birlikte Türkiyenin de tanıtımının yapıldığını belirtti.
     Kapadokyanın çok zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Savaş, Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokyada yaşamaya devam ediyor. Termal turizm potansiyelimiz var. Ayrıca Hacı Bektaş-ı Velinin ünü, şöhreti ve etkisi bugün Türkiye coğrafyası dışına taşmıştır diye konuştu.
     Kapadokyanın kültür ve turizm değerlerini EMITTte tanıttıklarını dile getiren Savaş, şunları kaydetti:
     Bu yıl Destination Cappadocia adıyla konsept bir stant kurduk ve kamu, özel sektör birlikte Kapadokyanın tanıtımını yaptık. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) önderliğinde sektörler katılırken, oluşturulan çatıda yerel yönetimlerde yer aldı. Destination Cappadocia çevresinde ise Kapadokyada faaliyet gösteren turizm işletmeleri broşür, katalog, CD ve kitaplarla tanıtımlarını yaptılar. Kapadokya stantları 2 günde binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.
    
     -Kapadokya yurt dışında daha etkin tanıtılmalı-
    
     Kapadokyanın yurt dışında tanıtımını yapan Cappadocia Voyager Balloonsu ziyaret eden Vali Savaş, balon firmasının sahibi Teyfik Ölmez ve Mehmet Halis Aydoğandan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Balonun Kapadokyanın bileşenlerinden birisi olduğunu vurgulayan Savaş, şöyle devam etti:
     Kapadokya, peribacaları, vadiler ve yer altı şehirleriyle ünlü. Şimdi bu bileşenlere balonda eklendi. Her yıl yüz binlerce kişi Kapadokyayı balonla gökyüzünden izlerken, balon Kapadokyanın yurt dışı tanıtım simgelerinden birisi haline geldi. Cappadocia Voyager Balloonsun da yapmış olduğu çalışma genişletilerek devam etmeli. Kapadokya, yurt dışında daha etkin tanıtılmalıdır.
     Aydoğan ise 6 ay içinde 7 ülkede Kapadokyayı tanıttıklarını belirterek, 2012 yılı içinde Japonya ve Brezilyada tanıtım yaparken, Ocak ayı içinde Amerika ve Hollandada Destination Cappadocia stantlarında Kapadokyayı tanıttık. Önümüzdeki hafta İspanyada, ardından İtalya ve Almanyada fuarlara katılacağız. Anatolian Panorama Dergisi ile işbirliği içinde her fuar için o ülkenin dilinde Kapadokyanın tanıtım dergisini hazırlıyoruz. Broşür ve CDlerle birlikte Kapadokyayı etkin bir şekilde tanıtıyoruz. Bu çalışmamız daha kapsamlı bir şekilde önümüzdeki yıl da devam edecek şeklinde konuştu.
     Fuar, 27 Ocak Pazar gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Yasin Temel / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber EMITT 2013te Kapadokya rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER