En fazla kan veren kişilere Türk

En fazla kan veren kişilere Türk Kızılayından ödül


BURSA (A.A) - Orhangazide Türk Kızılayına en fazla kan veren bağışçılar ile kampanyalara destek olanlar için ödül töreni düzenlendi.
     Anadolu Saklı Bahçede yapılan törende, şimdiye kadar 45 kez bağışta bulunarak en fazla kan bağışı yapan Fethi Şahinoğluna teşekkür plaketi verildi. 10 kez bağışta bulunan 32 kişiye ise bronz madalya ve berat, 25 bağışta bulunan 1 kişiye de gümüş madalya ve berat verildi.
     Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartarın Onursal Üye seçildiği törende, Tartara onursal üye rozetini ve beratını Türk Kızılayı Orhangazi Şubesi Başkanı Müjdat Gürsoy verdi.
     Törende konuşan Tartar, şimdiye kadar resmi kayıtlarda 26 kez kan bağışında bulunduğunu söyledi.
     Kanın üretilemediğine dikkat çeken Tartar, Allah bunu sadece insanoğluna vermiş. Üretilemediği için hayat kurtarmak adına bizlerin duyarlı ve bağış yapan kişiler olmamız gerekir diye konuştu.
     Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır da törende yaptığı konuşmada, 2005te merkezde, 300 bin ünite bağış toplanırken, şimdi bu rakamın 1 Milyon 500 bine ulaştığını söyledi.
     Kan bağışının 2 Milyon üniteye ulaşması halinde Türkiyedeki ihtiyacın karşılanır duruma geleceğini ifade eden Çakır, Kanın kullanım süresi, 42 gün. Bu sebeple sürekli bağış almak gerekiyor. Şuanda bağışlarda yüzde 1e ulaştık, eğer bu oranı 2-3e çıkartabilirsek ve sürekli hale getirebilirsek sorun kalmayacak dedi.
    
     Muhabir : Musa Öztürk / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı : Harun Kaymaz
<< Önceki Haber En fazla kan veren kişilere Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER