Engellilere ve hastalara gökyüzü keyfi yaşatıyor

Engellilere ve hastalara gökyüzü keyfi yaşatıyor -Yaklaşık 25 yıldır havacılıkla iç içe yaşam sürdüren THK Adana Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Üri, bugüne kadar down sendromlular, talasemi hastaları ve görme engellilerin


ADANA (A.A) - Zuhal Uzundere Kocalar - Yaklaşık 25 yıldır havacılıkla iç içe yaşam sürdüren Türk Hava Kurumu (THK) Adana Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Üri, bugüne kadar down sendromlular, talasemi hastaları ve görme engellilerin de aralarında bulunduğu pek çok kişiye paraşütle uçma heyecanı yaşattı.
     Devlet Hava Meydanlarında koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, aynı zamanda THK Adana Sportif Havacılık Kulübü Başkanlığını yürüttüğünü bildiren Üri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 yıldır havacılığın içinde olduğunu, 15 yıldır serbest paraşütçülük yaptığını ve 3 bin 500ün üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.
     Yamaç paraşütü yapmayı çok sevdiğini dile getiren Üri, Amacım özellikle tandem uçuşlarında benimle birlikte hiç havacılığı bilmeyen insanlara bu sporu tattırmak, sevdirmek. Bu sporun güvenli ve emniyetli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Spora, sporcu eklemeye çalışıyorum. Müsait olduğum zamanlarda Adana ve çevre illerde uçuş yapıyorum, insanları da uçuruyorum diye konuştu.
     Havacılıkla 1988 yılında THKnın açtığı paraşüt kursuyla tanıştığını anlatan Üri, şunları kaydetti:
     Serbest paraşütçülük ve yamaç paraşütçülüğü yapıyorum. 1998 yılından itibaren uzun bir süre Fethiye Ölüdenizde tandem pilotu olarak görev yaptım. Havaalanındaki görevime başladığımdan beri paraşüt sevgisini Adana halkına aşılamaya çalışıyorum. Şimdiye kadar 3 bin 500 uçuşum var. Taş atan çocuklar, talesemi hastaları, lösemi hastaları, görme engelliler, down sendromlular ve zihinsel engellileri uçurdum. Amacım onların da toplumda bir yerlerinin olduğunu göstermek. Bu sporu güvenli ve tedbirli yapmak lazım. Ne olursa olsun güvenlik tedbirlerine uymak gerekir. Ne kadar tecrübeli olursanız olun fark etmez. Gerekli önlemler alındığında paraşütte tehlike söz konusu değil. Gayet keyifli ve zevkli. Uçurduğum engelli insanlar ve hastalar da paraşütle havalanmaktan büyük zevk aldıklarını, bir daha yapmak istediklerini söylüyorlar.
     Yamaç paraşütünde tandem uçuşlarında yolcuların eğitim almasına gerek olmadığını hatırlatan Üri, sadece uyulması gereken bazı kurallar olduğunu belirterek, Uçurduğum kişilere bunu anlatıyorum. Sonra havalanıyoruz. Daha sonra kendileri uçmak isterse, eğitim alabiliyorlar dedi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Engellilere ve hastalara gökyüzü keyfi yaşatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER