Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Mersinde Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 35 engelli, 1 günlük askerlik heyecanını yaşadı


MERSİN (A.A) - Mersinde Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 35 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Yakınlarıyla sabah saatlerinde Akdeniz Bölge Komutanlığına gelen engelliler, askeri kıyafet giydi ve kısa süreli askeri eğitim aldı. Engelli gençler için daha sonra yemin töreni düzenlendi.
     Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, törende yaptığı konuşmada Türkiyedeki temsili askerlik uygulamasının dünyada bir benzerinin bulunmadığını söyledi. Askerliğin önemini anlatan İmren, "Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardan beri köklü gelenekleri, disiplinli eğitim seviyesiyle milletin bağrından çıkmış, yüce milletine sadakatle hizmet eden bir kurumdur" dedi.
     Engellilerin sevgisinde, düşüncesinde ve başarısında engellerin bulunmadığını belirten İmren, "Bizim yüreğimiz de de sizler için engel yoktur. Çalışarak ve üreterek topluma katkı sağlayan hedefini ailesi ve içinde yaşadığı çevresi ile hep birlikte mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olarak belirleyen sizlerin yanındayız hep. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz" diye konuştu.
     Engellilerin ailelerine de hitap eden İmren, "Evlatlarınızın askerlik hizmetini icra ettiği günü ileride hatırlayacak ve gurur duyacaksınız. Değerli Mehmetçiklerimizin gururunu, heyecanını ve mutluluğunu, gözlerindeki ışıltılardan kolaylıkla anlayabiliyoruz. Bugün, onlar için çok önemli bir gün" dedi.
     Yemin töreninin ardından engellilere terhis belgeleri, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan tarafından verildi.
     Terhis pastasının da kesildiği törende engelliler, aileleri ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER