ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı

ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İnaç: En doğrusu meyveyi posasıyla tüketmek


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, En doğrusu meyveyi posasıyla tüketmek dedi.
     İnanç AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyvenin suyunun, posasının yanı sıra kurutularak yapılan kompostosunun da tüketilebileceğini ancak en doğrusunun kendisini posasıyla tüketmek olduğunu söyledi.
     Vitaminlerin yoğun şekilde meyvenin posasında olduğunu anlatan İnanç, Meyve, beslenen kişinin sağlık durumuna göre farklı şekillerde tüketilebilir. En doğrusu meyveyi posasıyla tüketmek. Çünkü posada çeşitli vitaminler var. Posanın bir çok hastalığa karşı koruyucu etkisi var. Kansere, kalp ve şeker hastalığına özelikle de tokluk yarattığı için obezite hastalığına karşı koruyucu bir özellik taşıyor diye konuştu.
     Meyvenin iyi yıkanarak ve kabuklarıyla tüketilmesi gerektiğini belirten İnanç, şunları kaydetti:
     Meyvenin posasıyla tüketilmesi mümkün değilse meyve suyu olarak da tüketilebilir. Meyve suyu çocuklara, diş ve sindirim problemi olan yaşlılara verilebilir. Tüketicinin tercihine meyve suları farklı şekillerde piyasada yer alıyor. ABDde günde 20 litre meyve suyu tüketilirken, Türkiyede bu rakam 6 litre civarında. Sanıldığı gibi çok büyük bir meyve suyu tüketimi yok. Tüketici, tüketeceği meyve suyunu seçmekte serbest. Piyasada yüzde yüz meyve özü içeren meyve suları var. İçinde yüzde 25 ile yüzde 90 arasında meyvenin bulunduğu sular var. Bir de meyve oranı yüzde 10a kadar düşen bazen de teknolojik olarak bu arttırılan aromalı içecekler var. İnsanlar, bunları bilinçli kullanmalı. Meyve suyu içmek istiyorsak birinci tercihimiz yüzde yüz doğal meyve suları olmalı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER