Erzurum Genel Meclis üyeleri, Kuzgun Barajında

Erzurum Genel Meclis üyeleri, Kuzgun Barajında inceleme yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurum İl Genel Meclis üyeleri, Kuzgun Barajında incelemelerde bulundu.
     İl Genel Meclis üyeleri şehir merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1985 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından temeli atılan Kuzgun Barajında inceleme yaptı.
     Meclis üyeleri adına burada gazetecilere açıklama yapan Tahsin Bayramoğlu, baraj inşaatı için bugüne kadar 400 milyon lira civarında para harcandığını belirterek, söz konusu barajın Aşkale, Aziziye ve Yakutiye ilçeleri ile Kandilli beldesinin sınırlarında bulunan tarım arazilerinin sulamasında önemli rol oynayacağını söyledi.
     Bayramoğlu, şöyle konuştu:
     Baraj şu anda tam anlamıyla hizmete geçemedi. 1985 yılında yapılan barajda su seviyesi istenilen seviyede değil. Baraj sayesinde toplamda 400 ila 600 bin dönüm arazi sulanması beklenirken mevcutta 150-200 bin dönüm arazi sulanıyor. Yaklaşık 15 yıldır süren bu inşaat hem enerji hem sulama amacıyla yapıldı. Baraj suyunun Erzurum Ovasına taşınması için yaklaşık 6 kilometrelik bir tünele ihtiyaç var. Eğer tünel yapılırsa 600 bin dönümlük bir alanda sulama yapılır. Elde edilen tarım ürünlerinin oranı da iki kat artar.
     Erzurum Ovasına suyun verilmesinin şehrin ekonomik girdisini artıracağını belirten Bayramoğlu, köyden kente ve doğudan da batıya göçün durabileceğini savundu.
     Baraj suyunun Erzurum Ovası ile buluşması hayalinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gerçeğe dönüşeceğine inandıklarını vurgulayan Bayramoğlu, şunları kaydetti:
     Başbakanımız zor işlerin mimarıdır. Ovit Tüneli de zor bir işti. Burası da aynı şekilde zor. Erzurum Ovası suya kavuştuğunda hem ekonomik hem de tarım alanlarının daha verimli kullanılması anlamında önemli adımlar atılmış olur. 1985 yılından beri kurduğumuz hayalimizi gerçeğe dönüştürmek Başbakanımızın elinde. Temeli 1985 yılında atılan barajın, sulama hizmeti hayale döndü. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hayalleri gerçek yapmayı sever, kendisinden Kuzgun için kurulan sulama hayallerini gerçek yapmasını istiyoruz.
     Meclis üyeleri, daha sonra, baraj alanındaki HES yetkililerinden bilgi alarak bölgeden sonra ayrıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Erzurum Genel Meclis üyeleri, Kuzgun Barajında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER