Eşinden emanet kalan engelli kaynına bakıyor

Eşinden emanet kalan engelli kaynına bakıyor -Çankırıda eşini 4 ay önce kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Öner, zihinsel ve bedensel engeli nedeniyle bakıma muhtaç olan kaynının ihtiyaçlarını karşılıyor -Ayşe Öner: -Eşimi kaybettiği


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda eşini 4 ay önce kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Öner, bakıma muhtaç olan zihinsel ve bedensel engelli kaynının ihtiyaçlarını karşılıyor.
     Eşi Mehmet Önerle zihinsel ve bedensel engelli kaynı İbrahim Önerin (69) bakımı için 2008 yılında Ankaradan Çankırının Korgun ilçesine yerleşen Ayşe Öner, 4 ay önce eşini kaybetmesine rağmen bakıma muhtaç olan kaynını terk etmedi.
     Öner, başka kimsesi olmayan, zihinsel ve bedensel engeli nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamayan kaynının bakımını üstlendi.
     Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar boyunca kaynın İbrahime kayınvalidesinin baktığını belirterek, kayınvalidesi ölünce eşinin isteğiyle 40 yıldır yaşadığı Ankaradan Çankırıya yerleştiklerini söyledi.
     İbrahimin bakımında hiçbir zorluk yaşamadığını belirten Öner, 4 ay önce eşini kaybetmesine rağmen kaynını terk etmediğini anlattı.
     Öner, engelli kaynının ağlamasına dayanamadığını dile getirerek, 5 yıldır birbirimize alıştık. Eşim öldükten sonra o da ağladı. Dayanamadığım için bırakıp gidemedim, kendim bakıyorum. Bırakıp gitsem ızdırap çekeceğim. Eşimi kaybettiğim dönemde kaynımın huzurevine verilmesi gündeme geldi, vicdanım onu bırakıp gitmeyi kabul etmedi. O, bana eşimin emaneti diye konuştu.
    
     -Allah rızası için bakıyorum-
    
     Eşi öldükten sonra oğlunun kendisini Ankaraya götürme teklifini reddettiğini aktaran Öner, şöyle konuştu:
     Ankarada yaşayan 1 kızım, 1 oğlum ve 4 torunum var. Torunlarımı özlüyorum ama İbrahimi bırakıp gitmeyi vicdanım kabul etmiyor. Allah rızası için bakıyorum. Eşim vefat ettikten sonra onu buraya defnettik. 3 günde bir eşimin mezarını ziyaret ediyorum. Orada ağlıyorum, kafamı dağıtıyorum, rahatlıyorum. İbrahimi bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Bir yere gittiğimde ağlıyor. Bir daha dönmeyeceğim diye korkuyor.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay - Özgür Alantor
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Eşinden emanet kalan engelli kaynına bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER