Eski milli boksör, yeni yetenekler peşinde

Eski milli boksör, yeni yetenekler peşinde -Pekinde 2008 yılında yapılan 29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında 57 kiloda bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken Elazığlı milli boksör Yakup Kılıç, 2009 yılında sakatlığı nedeniyle veda e


ELAZIĞ (A.A) - Ramazan Kaya - Pekinde 2008 yılında yapılan 29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında 57 kiloda bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken Elazığlı milli boksör Yakup Kılıç, 2009 yılında sakatlığı nedeniyle veda ettiği ringlere yeni yetenekler kazandırmaya çalışıyor.
     Boks kariyerinde önemli başarılara imza atan 26 yaşındaki Kılıç, görev yaptığı Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yeni yetenekler ortaya çıkarmak için oluşturulan ekipte yer alıyor.
     Elazığdaki yatılı okullarda öğrencilerle bir araya gelen ve yaptığı söyleşilerle onları spora yönlendirmeye çalışan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındayken basketbol maçı için gittiği spor salonunda duvarda asılı boksör fotoğraflarının kendisini çok etkilediğini söyledi.
     Bunun üzerine boksör olmaya karar verdiğini anlatan Kılıç, Babam boksa tamamen karşıydı. Okumamı istiyordu. İlla oku diyordu. Ben de salona gelme aşkı vardı, devamlı salona geliyordum. Cemil Döndü hocanın, babamı birçok kez arayarak Gelsin, iyi boksör olacak diye telkinlerde bulunduğunu hatırlıyorum. Babam sporla çok fazla bağlantısı olan, spor yapmış biri değildi. Dolayısıyla spora karşı bakış açısı çok olumlu değildi. Hocamın ısrarı ve benim boks yapma isteğim babamın inadını kırdı. Boksa başladıktan sonra da hiç bırakmadım dedi.
     10 yaşında başlayıp 13 yıl süren boks hayatında 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarının yanı sıra Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları ve Dünya Boks Şampiyonasında bronz madalya kazandığını, kilosunda 6 kez de Türkiye şampiyonu olduğunu anımsatan Kılıç, sağ dirseğindeki sakatlığının da etkisiyle 2009 yılında ringlere veda etmek zorunda kaldığını belirtti.
     Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu 2007 yılında bitirip öğretmen olarak atandığını, bir yıl bu görevi yaptıktan sonra Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne geçtiğini belirten Kılıç, Şu anda alttan gelecek sporculara destek sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz projeler üretiyor, biz de onlara katkı sağlamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Elazığda boks sporunun gelişmesi için çaba sarf ettiğini ifade eden Kılıç, yaptıkları çalışmalarda 20 civarında yetenekli çocuk tespit ettiklerini, bunlardan 5inin boksa devam ettiğini söyledi.
     Diğer çocukların ise aileleri izin vermediği için boksa başlamadığını anlatan Yakup Kılıç, tespit ettikleri çocukların gelecekte başarılı sporcular olacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Eski milli boksör, yeni yetenekler peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER