Eski Rize Belediye Başkanı Orhon,

Eski Rize Belediye Başkanı Orhon, mezarı başında anıldı


RİZE (A.A) - Eski Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon, ölümünün 29. yılında mezarı başında anıldı.
     Rize Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ekrem Orhonun, Rize Kalesindeki mezarı başında düzenlenen anma programına, Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ekrem Orhonun kızı Çayhan Dervişoğlu ile yakınları ve sevenleri katıldı.
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, rahmetli Ekrem Orhonun birçok özelliği olduğunu belirterek, Bir tanesi o günün şartlarında Amerikada eğitimini tamamlamış ve karayollarında üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra kendi iline gelip belediye başkanlığı yapması örnek alınacak bir davranıştır. Çalışkanlığı ile ön planda olan merhumu lise yıllarından hatırlıyorum. Yakasında papyonu ve ayağında çizmesi ile herkesin hafızasında yer etmiştir. Büyük insanları anlatmak için kullandığımız kelimeler ve cümleler çoğu zaman kifayetsiz kalıyor. Onun hayatı belirli bir aşamadan sonra Rizeye hizmet için adanmış bir hayattır.
     Ekrem Orhonun Kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ise Babasının tek hayali olan Rize-Erzurum yolu üzerinde yapmayı planladığı Ovit Tüneli Projesi olduğunu belirterek, Babamın tek hayali olan ve o yolda hayata gözlerini yumduğu Ovit Tüneli Projesi bugün nihayet hayata geçiyor. Projeyi yıllar sonra gerçekleştiren başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorumdedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Eski Rize Belediye Başkanı Orhon, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER