Eskişehirde hava gösterisi

Eskişehirde hava gösterisi -Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterileri beğeni kazandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterileri büyük ilgi gördü.
     1inci Ana Jet Üs Komutanlığında halka açık olarak düzenlenen etkinlik, 201inci Arama Kurtarma Filo Komutanlığının paraşüt gösterisiyle başladı.
     Filo Komutanlığı personeli, Atatürk posteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 1inci Hava Kuvveti Komutanlığı flamaları, Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Türkmenistan bayraklarıyla atlayış gerçekleştirdi.
     Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı "SOLOTÜRK" adlı, akrobasi timi Türk Yıldızları da ayrı ayrı gösteri uçuşları yaptı. Eskişehirliler, hava gösterilerini beğeniyle izledi.
     Gösteri sonunda gökyüzünde kalp şekli oluşturan Türk Yıldızları, büyük alkış aldı.
     Bu arada, Türk Yıldızlarının 2013 yılındaki ilk resmi gösterisini, Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehirde gerçekleştirdiği belirtildi.
     Öte yandan etkinliğin, 1inci Hava Kuvveti Komutanlığında havacılığı sevdirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen halka açık ilk hava gösterisi olma özelliğini taşıdığı bildirildi.
     Uçak sergisi de açılan programa, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, 1inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde hava gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER