Eskişehirde öğretmene saldırı protesto edildi

Eskişehirde öğretmene saldırı protesto edildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirdeki eğitim sendikaları üyeleri, bir lisede öğretmenin öğrencisi tarafından darbedilmesi olayını protesto etti.
     Akarbaşı Mahallesindeki Ticaret Anadolu Meslek Lisesi önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Şubesi üyeleri, dün söz konusu okulda muhasebe öğretmeni İhsan İstelin 9. sınıf öğrencisi C.A. tarafından darbedilmesini kınadı.
     Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, yaptığı konuşmada, Bir arkadaşımız daha şiddete maruz kaldı. Maalesef, şiddet, bir öğrenci tarafından öğretmene uygulandı. Bizler işimizin gereği aldığımız sorumluluğun karşısında sadece yetki, huzurlu, iş barışının sağlandığı ortam ve öğretmene değer istiyoruz dedi.
     Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı da öğretmene saldırının sona ermesini dileyerek, Bu tür saldırılara, her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz diye konuştu.
     Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar ise bir süre önce Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesinde bir öğretmenin, öğrenci tarafından bıçakla yaralandığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     Tüm sendikalarla birlikte bugün biz İhsan öğretmenimizin arkasındayız. Ancak hukuki mücadelede yalnızız, zayıfız. Bu anlamda yetkilileri göreve davet ediyorum.
     Saldırıyı kınayan Ticaret Anadolu Meslek Lisesi öğretmenleri de Öğretmenlik mesleğinin itibarının geri verilmesi, şiddeti önleyecek en önemli ihtiyaçtır. Ayrıca disiplin yönetmeliğinin uygulanabilir hale getirilmesi ve caydırıcılığının artırılması, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin Alo 147 nolu hattının kaldırılması, şiddeti önleyecek diğer uygulamalar olacaktır açıklamasını yaptı.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde öğretmene saldırı protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER