Eskişehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu

Eskişehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Kent Konseyinde Çocuk Meclisi oluşturuldu.
     Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nadir Suğur, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda yapılan genel kurul öncesi yaptığı konuşmada, kent konseylerinin amacının şehirlerde yaşayan insanların, görüşlerini, önerilerini, sorunlarını bildirebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirebilecekleri yer olduğunu kaydetti.
     Eskişehir Kent Konseyinde de çeşitli meclisler ve çalışma gruplarının olduğunu ifade eden Suğur, şöyle konuştu:
     Daha önce Çocuk Meclisimiz yoktu, onu da şimdi kuruyoruz. Bizim sizlerden istediğimiz, şehrimize dair ne düşünüyorsanız, ne hayal ediyorsanız, beklentileriniz nelerse bunları kendi aranızda belirleyip bize getirmeniz. Yine çocuklarla ilgili bu şehirde ne tür sosyal, kültürel faaliyetler istiyorsanız, onları bize aktaracaksınız, bizlerde talepleri bu şehrin yönetenlere iletip gerçekleştirmeye çalışacağız. Dolayısıyla bu şehirde çocuklarımızın da sözü olsun istiyoruz ve Çocuk Meclisi o amaçla kurulmaktadır.
     Suğurun konuşmasının ardından divan oluşturuldu. 178 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, kentteki çeşitli okullardan katılan temsilciler, Aleyna Akpınarı Eskişehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı, seçti.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER