Ev hanımı iken patron oldu

Ev hanımı iken patron oldu -Bir zamanlar mutfağında ürettiği marmelatları, kurduğu işletme ile seri üretime geçen ev hanımı Hanife Yay Türkiyenin bir çok yerine ürün satıyor


AMASYA (A.A) - Fatih Mehmet Kürkçü - Cihan Okur - Amasyanın Merzifon ilçesinde ev hanımı Hanife Ay, bir zamanlar evinin mutfağında yaptığı marmelatları kurduğu işletme ile Türkiyenin bir çok iline satmaya başladı.
     Evli ve iki çocuk annesi Hanife Yay (52) AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde yaptığı pekmez ve marmelatların beğenilmesi ve talep görmesi üzerine 2009 yılında bir üretim atölyesi kurduğunu söyledi.
     100. Yıl Sanayi Sitesinde kurdukları işletmede ürettikleri marmelat ve pekmezlerin kısa sürede beğenildiğini anlatan Yay, Ürünlerimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, ve Amasya başta olmak üzere bir çok ile gönderiyoruz. Bunun dışında yurt dışına da ürün göndermek için Mısıra numune gönderdik. Orta Doğu ve körfez ülkelerinden de talep alıyoruz. Bu ülkelere de ürün göndermek istiyoruzdedi.
    
     -Tek sermayem pekmez ve marmelat yapımıydı-
    
     Tek sermeyesinin annesinden öğrendiği pekmez ve marmelat yapımı olduğunu dile getiren Hanife Yay, şunları kaydetti:
     Bahçeli evimizde pekmez ve marmelat yapımını annemden öğrendim. Evlendikten sonrada yapmaya devam ettim. Pekmez ve marmelatları ev ziyaretlerinde eş ve dosta hediye olarak götürürdüm. İnsanların beğenisi beni çok mutlu ediyordu. Yaptığım ürünleri iş yerleri de almaya başladı. Taleplerin arması benim iş hayatına atılmamı sağladı. Eşimin karşı çıkmasına rağmen bu işe ısrarla başladım. Farklı ürünler üreterek ürün yelpazesini genişlettim. Tamamen aile şirketiyiz. Eşim kızım ve oğlum da bana destek oluyor. Yaklaşık 100 metre karelik kapalı bir alanda günlük 500 kilonun üzerinde üretim yapıyoruz ve 10 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz üretim kapasitemizi kaliteyi bozmadan arttırmak ve taleplere cevap verebilmek için seri üretime geçmek. En büyük hedefim ise kaliteden ödün vermemek.
    
     -Şeker hastaları için diyet ürünler-
    
     Katkılı ürünlerin tüketilmemesi doğal ve katkısız ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Yay, Bizim içimiz rahat. Ürettiğimiz ürünler doğal. Artık insanlar bilinçli doğal ürünlere rağbet ediyo. Bizim bu konuda en önem verdiğimiz doğal ve hijyenik ürünler üretmek. Bu nedenle ürünlerimiz ev yapımı tadında doğal ürünlerdir. Kadın eli değdiği zaman iş daha hijyenik ve daha güzel oluyor. Bizim üretiğimiz ürünü 2 yaşındaki çocuk da 70 yaşındaki biri de yiyebilir. Ürünlerimizde en ufak bir katkı maddesi yok, doğal ürünlerdiye konuştu.
     Merzifonun kuşburnusu ile meşhur olduğunu kaydeden Yay, Kuşburnu ve kızılcık marmelatı ile pancar, elma, kızılcık, yaban eriği, ayva, andız ve keçiboynuzu pekmezi üretiyoruz. Geleneksel ürünlerin dışında aynı zamanda şeker hastaları için diyet ürünlerimiz de var diye konuştu.
    
     -Eşi çocukları ve akrabalarına iş imkanı sağladı-
    
     Hanife Yayın eşi Adnan Yay (53) ise eşinin ısrarı üzerine marmelat ve pekmez üretimine başladıklarını bu gün talebe cevap vermekte zorlandıklarını söyledi. Emekli olduğunu anlatan Adnan Yay, kızı Melek(27) ve oğlu Sebehattinin de (28) pazarlama ve muhasebe bölümünde çalıştığını, diğe çalışanlarının da yakınları olduğunu kaydetti. Yay, üretim kapasitelerini arttırmaya yönelik çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Ev hanımı iken patron oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER