EYOF 2011 Spor Hatıra Parkının yapımına

EYOF 2011 Spor Hatıra Parkının yapımına başlandı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi 2011 yılında düzenlenen Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunlarının anısını yaşatmak amacıyla EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı yapıyor.
     Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi karşısında 30 bin metrekare alanda yapılacak parkın ihalesini alan yüklenici firma, yapım çalışmalarına başladı.
     Yaklaşık 3 milyon 600 bin liraya mal olacak EYOF 2011 Spor Hatıra Parkında Osmanlı çay evi, Japon çay evi, yapay gölet, yürüyüş alanları, fitness aletleri, voleybol sahası ve dinlenme alanları bulunuyor.
     Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiyenin ilk olimpiyat kenti Trabzonda yapılan Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunlarının hatırasını yaşatmak için EYOF 2011 Spor Hatıra Parkının yapımını başlattıklarını belirterek, içerisinde gezinti, spor ve sosyal donatı alanları bulunan parkın bu yılın sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.
     Parkta sağlıklı yaşam yürüyüş yolu, dinlenme alanı, yapay gölet ve Japon mimarisinden örneklerin yer alacağı çok güzel bir park düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, Sahil bandı projesinde yer alan Türk-Japon Dostluk Parkının yapım ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan yüklenici firma yapım çalışmalarına başladı. EYOF 2011 Hatıra Parkının yapımı tamamlandığında 2011 yılında kentimizde yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunlarının ismi yaşatılacak dedi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber EYOF 2011 Spor Hatıra Parkının yapımına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER