Foçada teröre lanet yürüyüşü

Foçada teröre lanet yürüyüşü -Bir askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısı Foçada düzenlenen yürüyüşle lanetlendi


İZMİR (A.A) - Foça ilçesinde, önceki gün askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen ve bir askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısı nedeniyle teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.
     Foça Belediyesinin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş için TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi merhum Reha Midillinin Barbaros Bulvarındaki evinin önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, Demokrasi Meydanına kadar Kahrolsun PKK, Ne mutlu Türküm diyene, Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atarak yürüdü.
     Yürüyüşe, saldırıda ağır yaralanan askeri servis aracının şoförü Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmenin babası Cengizhan Özmen de katıldı.
     CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisinin de katıldığı yürüyüşe, balıkçı tekneleri de kıyıdan eşlik etti.
     Demokrasi Meydanında sona eren mitingin ardından yapılan basın açıklamasında, ilk konuşmayı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmenin babası Cengizhan Özmen yaptı.
     Terör saldırısının ardından gösterilen birlik ve beraberlik nedeniyle tüm halka teşekkür ettiğini ifade eden Özmen, Terör lanetlidir. Teröristler mezarlarında dahi rahat uyuyamayacaklardır dedi.
     Emekli TRT Spikeri Fikret Alan tarafından okunan basın açıklamasında ise Foçada askerlere yapılan saldırının, ülkenin bütünlüğüne, ulusal birliğe yapılan bir saldırı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
     Bugün Türkiye üzerinde oynanan oyunları iyi görmek, doğru değerlendirmek ve buna göre sağlıklı, öz güvenimize yakışır önlemler almak gerekmektedir. Türkiye üzerinde oynanan pek çok oyun vardır ve oyunların her biri büyük senaryonun birer parçasıdır. Terör, en kutsal insan hakkı olan yaşam hakkını hedef almakta ve insanı değerleri tehdit etmektedir.
     Terörün amacı sarsıcı olaylarla toplumsal bir travma ve yılgınlık yaratmaktır. Hak ve özgürlükleri, kardeşlik duygularını yok ederek, kinle, kanla ve nefretle dolu yeni dönemlerin kapısını açarak, kölesi oldukları emperyalistlere, ülkeleri kanlı kelleler olarak sunmaktır. Yaşadıklarımızdan almamız gereken dersler vardır. Yurdumuzda kirli amaçlar uğruna gerçekleştirilen kanlı olayların tümünü ve Foçada 9 Ağustos günü yaşanan terör olayını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize rahmet, acılı ailelerine ve sevenlerine dayanma gücü, yaralılarımıza acil şifalar, büyük ulusumuza baş sağlığı diliyoruz.
     Basın açıklamasından sonra hep birlikte 10. Yıl Marşı okuyan katılımcılar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar atarak meydandan ayrıldı.
    
     Muhabir: Medat Şenay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Foçada teröre lanet yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER