Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlundan ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Gaziler Vakfı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, derneklerde gazi ve şehit alileleriyle görüşen Fadıloğlu, sorunlarını dinledi.
     Gazi ve şehit ailelerinin vatan için çok değerli olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, onların sıkıntılarının giderilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini aktardı.
     Gazi ve şehit aileleri ise ziyaretten duyduklarını memnuniyeti belirterek, sorunlarıyla yakından ilgilenen Fadıloğluna teşekkür etti.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, modern yaşam alanları oluşturmak adına Nuripazarbaşı bölgesinde hayata geçirilen çalışmalar kapsamında 2000inci evi kepçeye binerek yıktı.
     Belediyenin kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Nuripazarbaşı bölgesinde Çamlıca, Sakarya ve Özdemirbey mahallelerini kapsayan alanda modern yaşam alanları oluşturmak adına bugüne kadar 2 bin konut yıktık. Her gün ortalama 20 evin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bir tarafta yıkarken bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz. Şu an Şahinbey Belediyesi olarak hedeflediğimiz 5 bin konutun inşaatı hızla devam ediyor.
    
     -Bir Fidan, Umut Dolu Bir Yaşam
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalınca Orman Haftası kapsamında, Ramotoloji Ormanı etkinliği düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Romatolojik hastalıklar hakkında toplumsal bilinç düzeyinin artmasını sağlayıp farkındalık yaratmak ve hastalığın erken tanı ve tedavisine dikkat çekmek amacıyla, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı önderliğinde 2011 yılında Her Hastaya Bir Fidan, Her Fidanda Bir Yaşam sloganıyla başlatılan Romatoloji Ormanı etkinliği bu yıl da Her Hasta İle Bir Fidan, Umut Dolu Bir Yaşam sloganı ile devam etti.
     Gaziantep Şehitlik Tepesi mevkinde romatoloji hastaları ve yakınlarıyla bir araya gelen GAÜN Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat ve Artrit İle Yaşam Derneği Başkanı Sarah Adut hastalarla birlikte 10.000 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.
     Onat, açıklamasında, bir sosyal sorumluluk projesi olarak tamamen gönüllülük esasına dayalı oluşturulan Ramotoloji Ormanının ramotolojik hastalıklarda erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekmek konusunda önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.
     Adut da yeşeren fidanların hastalara umut olmasını, erken başlayan bir tedavi süreciyle romatizma hastalarının da bu fidanlar gibi hayata sıkıca tutunarak en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını diledi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER