Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kısa, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Türk basının değerler manzumesi olduğunu bildirdi.
     Adnan Kısa, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kısa, mesajında şunları kaydetti:
     Toplumun her zamankinden daha çok hoşgörüye, sağduyuya ve eğitime ihtiyacı var. Türk basını bir değerler manzumesi. Çalışma şartlarının zorluğu ve önlerine çıkan engellere rağmen, yılmadan, ümitsizliğe düşmeden halkı doğru haberlerle bilgilendirmeye ve aydınlatmaya çalışan yerel ve ulusal basının Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     -İl Genel Meclisi Karaduman
    
     İl Genel Meclisi Başkan Menderes Karaduman, basının toplumsal denetimde bulunmak, kalıcı ve yapıcı eleştiriler yapmak ve halkın gerçekleri öğrenebilmesi hakkını yerine getirmek gibi asli görevleri olduğunu belirtti.
     Karaduman, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazetecilerin en önemli görevinin, vatandaşın doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesi olduğunu ifade etti.
    
    
     -Zirve Üniversitesine ziyaret
    
     5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısayı ziyaret etti.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kısa, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Güneşe üniversite hakkında bilgi verdi.
     Kısa, öğrencilerin iyi yetişmesi için çalıştıklarını kaydetti.
     Kahraman Güneş de Zirve Üniversitesinin kısa bir hızlı yol almasının insanda hayranlık uyandırdığını belirtti. Güneş, üniversiteden mezun olan öğrencilerin Gaziantep ve Türkiye için büyük bir kazanç olacağının ifade etti.
    
     -İslahiyede karbonmonoksit zehirlenmesi
    
     İslahiyede sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 8 kişi hastaneye kaldırıldı.
     Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı İdilli köyü ve Çamlıca Mahallesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen toplam 8 kişi hastaneye kaldırıldı.
     Tedavi altına alınan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
    
     -Şehitkamil Belediyesporun halk oyunlarındaki başarısı
    
     Şehitkamil Belediyespor Halk Oyunları Topluluğu, başarılarını arttırmak için çalışmalara başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyespor Halk Oyunları Topluluğu, 2012 sezonundaki başarılarını 2013 yılında daha da arttırmak için çalışmalara başladı. Açıklamada görüşüne yer verilen Şehitkamil Belediyespor Kulübü halk oyunları antrenörü Sait Koca, halk oyunlarının, geçmişten günümüze taşınan vazgeçilmez bir kültür mirası olduğunu belirtti.
     Gaziantepin yöresel oyunlarını öğretmek amacıyla spor okulu açtıklarını kaydeden Koca, Gaziantepimize ait geleneksel oyunları orijinal ögeleriyle yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek adına Şehitkamil Belediyemiz çatısı altında halk oyunları spor okulumuzu başlattık. Çalışmalara olan ilgi, farklı yaş gruplarından birçok farklı meslek gurubuna ait katılımcıların varlığı bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de halk oyunlarına gönül veren tüm hemşehrilerimizi kurslarımıza bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek-Kaan Bozdoğan-Zekeriye Şimşek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER