Geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyorlar

Geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyorlar -Çubuk köyü sakinleri, yiyecek bulamayınca köye inen geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyor


BOLU (A.A) - Göynük ilçesindeki Çubuk köyünün sakinleri, yiyecek bulamayınca köye inen geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyor.
     Seki Mahallesindeki ormanlık alanda yaşayan geyikler, yiyecek bulamayınca meyve bahçelerine inmeye başladı. Geyiklerin bahçelerine geldiğini gören köy sakinleri, yaban hayvanlarına zarar gelmemesi için nöbet tutmaya başladı.
     Köy sakinlerinden Şerafettin Sağıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geyiklerin çok güzel olduğunu belirterek, Geyikleri çok seviyoruz. Aç kalan geyikler bahçemize gelerek ahlat ağaçlarındaki (yaban armutu) yemişlerle besleniyor. Onları seyretmek çok güzel. Bazıları onları izlememizden rahatsız olmuyor. Onlar bize bakıyor, biz de onlara diye konuştu.
     Sağıt, geyiklerin köye inmesiyle kaçak avlanma tehlikesinin arttığını ifade ederek, geyiklerin korunması, avcılar tarafından vurulmaması için köyde herkesin üzerine düşeni yaptığını, geyiklerin korunması için nöbet tutulduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER