Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: "Gün, birlikte barış, sevgi, kardeşlik ve umut türkülerini isteme günüdür" -"İhtilafları ve meşru demokratik talepleri uzlaşarak, kucaklaşarak ve konuşarak çözmek durumundayız"


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Gün, birlikte barış, sevgi, kardeşlik ve umut türkülerini isteme günüdür" dedi.
     Bakan Eker, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile Bismildeki Bozçalı Düğün Salonunda Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle verilen yemeğe katıldı.
     Eker, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede son 10 yılda birçok şeyin değiştiğini, demokrasinin geliştiğini, sivilleşmenin birçok alanda hissedildiğini belirterek, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan bölgede farklı etnik yapılar, kültürler ve inançların bulunduğunu söyledi.
     "Bu farlılık, çeşitlililik zenginliktir. Bu zenginliğin kıymetini bilelim" diyen Eker, "Bunun değerini hissederek ve anlayarak, yönetim felsefemizi, devlet vatandaş ilişkilerimizi gözden geçirmek zorundayız. İhtilafları ve meşru demokratik talepleri uzlaşarak, kucaklaşarak ve konuşarak çözmek durumundayız" diye konuştu.
     Şimdi yeni bir sürecin içerisinde bulunduklarını, 10 senedir bu süreci hazırladıklarını dile getiren Eker, şunları kaydetti:
     "Vatandaşlarımızın meşru demokratik taleplerinin tartışılacağı bir zemini oluşturma gayesiyle Türkiyede yeni bir süreç başladı. Bu süreç inşallah sevgi ve kardeşliğin hakim olduğu bir ortama, sisteme dönüşür. Bizim temennimiz, çabamız bu. Dökülen gözyaşı ve kan bütün Türkiyenin gözyaşıdır, kanıdır. Bütün Türkiyeye kan kaybettiriyor, bütün Türkiyeye zarar veriyor. Nerede bir kan dökülürse bu Türkiyenin kanıdır. Onun için bizim buna son vermemiz, barış ve huzuru tahsis etmemiz gerekiyor."
    
     -"Bizim gönlümüzde herkes eşit"-
    
     Eker, Başbakan Erdoğanın çok büyük bir siyasi basiret, dirayet ve cesaret örneği ortaya koyarak geçmişte hiç kimsenin, hiçbir siyasi liderin cesaret edemediği bir adımı attığını söyledi.
     Başbakan Erdoğanın riski göğüsleyerek Türkiyede barış ve kardeşlik ortamını tesis etmeye dönük çaba başlattığını anlatan Eker, "Gün, birlikte barış, sevgi ve kardeşlik ve umut türkülerini isteme günüdür. Birlikte söyleyeceğiz bunları. Türk, Kürt, Arap, Acem ve Çerkez kim varsa bu topraklarda yaşayan, 75 milyon insan bizim gönlümüzde herkes eşit, müstesna bir yere sahiptir" dedi.
     Herkesin varlığı, kimliği, dini ve inancının kendileri için saygıya değer olduğunu vurgulayan Eker, "Çünkü 10 bin senelerce önce burada başlatılan medeniyet yolculuğu ve burada gelişen insanlık tarihi boyunca ne kadar bu farklılıklar saygı gördüyse ne zaman bu farklılıklar zenginlik olarak görüldüyse medeniyet gelişti. Ne zaman tek tipçi, tek kalıpçı uygulamalar olduysa da adaletsizlik oldu, umutsuzluk oldu, karamsarlık oldu, kavga ve çatışma oldu" diye konuştu.
    
     -"Emniyet teşkilatımız çok fedakarca çalışıyor"-
    
     Bakan Eker, geçmişte tek tipçi anlayışın hüküm sürdüğü günlerde güvenlik güçlerinin farklı uygulamalarına maruz kalmış birçok vatandaş olduğunu bildiğini ifade ederek, Türkiyenin bu manada çok büyük mesafe kat ettiğine dikkati çekti.
     Polis teşkilatının yönetim anlayışının eski anlayıştan çok uzak olduğunu belirten Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Polisimiz artık vatandaşının yanında, vatandaşının derdiyle dertlenen bir anlayışta. Bir takım şahsi hatalar olduğu zaman mutlak suretle üstüne giderek, ona sahip çıkmayarak, doğru olanın, hakkın ve adaletin yanında durmak suretiyle ihtilaflarımızı çözmek durumundayız. Emniyet teşkilatımız çok fedakarca çalışıyor. Çünkü uğraştıkları toplum kesimi, hedef kitlesi kriminal insanlar. Yani suç işleme eğilimi yüksek veya hukukun dışına çıkan kişiler oluyor. Bunlarla uğraşmak kolay değil. Onun için fedakarlık istiyor. Asla hakkın, adaletin ve hukukun dışına hiç kimse çıkmamalı. Bugün hakim olan anlayış, hakim olan felsefe budur."
     Bismil Emniyet Müdürü Sadık Demir ise güvenliği olmayan ülkede demokrasi ve insan haklarından bahsedilemeyeceğini, toplumun desteğini almayan kurumların başarılı olamayacağını söyledi.
     Şehit aileleri ile çok sayıda kanaat önderinin de katıldığı yemekte, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, başarılı çalışmalarından dolayı Demire plaket verdi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER