Gösteriye katıldığı için işten atıldığını iddia

Gösteriye katıldığı için işten atıldığını iddia eden Posta, basın açıklaması yaptı


RİZE (A.A) - Yaş çayda kota uygulamasını protesto etmek için düzenlenen eylemlere izinsiz olarak katıldığı gerekçesi işten çıkarıldığını iddia eden ÇAYKUR işçisi Metin Posta, basın açıklaması yaptı.
     İşten çıkarıldığı çay fabrikasının önünde basın açıklaması yapan Posta, sendika yöneticiliği yapmış biri olarak iş yerini izinsiz ve mazeretsiz olarak terk etmenin yasal olmadığını bildiğini belirtti.
     Posta, açıklamayı sadece kendisi için yapmadığını çaya, ÇAYKURa ve işçiye sahip çıkmak ve haksızlıklara karşı çıkmak için mücadele ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Basın açıklamasında ÇAYKUR Genel Müdürünü eleştirdiğim için işten çıkarıldım. Benim ne ÇAYKUR için ne de genel müdür için hiçbir eleştirim olmamıştır. Sadece kaçak çayı eleştirdim, özel sektörün düşük fiyata çay almasına karşı çıktım. Bunları savunmak suç mu oldu- Ben ne yaptıysam halkım için yaptım. Bunları yaparken de izinliydim. Çalıştığım fabrikaya dilekçe vererek 4 gün izin talep ettim. İzinli olduğum zaman çay için basın açıklamasında bulundum. Daha sonra iznimin iptal edildiğini duydum. İşten çıkarılmama sebep olanlar hakkında yasal işlemleri başlattım. Artık bundan sonra hukuk mücadelem sürecek. Yargıya güveniyorum. ÇAYKURa dönmek için müracaat ettim.
     Posta, Ramazan Bayramına kadar mesai saatleri içinde ailesiyle birlikte fabrika önünde kurduğu çadırda oturma protestosu yapacağını belirtti.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gösteriye katıldığı için işten atıldığını iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER