Gündüz kaportacı, akşam antrenör

Gündüz kaportacı, akşam antrenör -Mersinde kaporta ustalığı yapan eski boksör, çocuklara boks sporunu sevdirmek için akşamları ücretsiz antrenörlük yapıyor -Evindeki televizyonları satarak salon kiralayan Öpöz, çocuklar salona


MERSİN (A.A) - Kaporta ustalığı yapan eski boksör Bülent Öpöz, çocuklara boks sporunu sevdirmek için akşamları ücretsiz antrenörlük yapıyor.
     Merkez Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesinde yaklaşık 4 yıl önce çocuklarına boks öğreten Öpöz (50), mahalledeki çocukların da boks öğrenme isteğini geri çevirmeyerek eğitime başladı.
     Gündüz kaporta ustalığı yapan, akşamları ise ücretsiz olarak boks eğitimi veren Öpöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spora yönlendirmek için gayret gösterdiğini söyledi.
    
     -Sokakları, spor salonları oldu-
    
     Çocukların antrenman yapabileceği geniş bir salona ihtiyaç duyduklarını belirten Öpöz, şunları kaydetti:
     Çocuklardan herhangi bir ücret talep etmiyorum. Böyle olunca da birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Çünkü, çocuklara doğru dürüst antrenman yaptıracak yerimiz yok. Gündüzleri kaporta ustalığı yapıyorum. Akşamları da sokaklarda antrenman yapıyoruz. Bir salon tuttuk ama salon bize yetmez oldu. Salonun kirasını ödeyebilmek için de evimdeki iki televizyonumu satmak zorunda kaldım. Bu zorluklar içinde milli takıma beş sporcu kazandırdım. Bu sporcular Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek. Eğer elimizden tutan olursa başarımızı daha ileri noktalara götürebiliriz.
     Mersinde boks sporunun daha da gelişmesi için mücadele ettiklerini dile getiren Öpöz, Salon olmadığı için çocuklarımız sokaklarda çalışıyor. Yumruk atacakları torbaları, ellerine giyecekleri boks eldivenleri yok. Onları profesyonel şartlarda müsabakalara hazırlayamıyorum. Elimizde imkan olsa bu mahalleden milli takıma daha fazla sporcu çıkar diye konuştu.
     Eski bir boksör olduğunu anlatan Bülent Öpöz, milli takım antrenörü olarak yurt dışına gitmeye hazırlandığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mesut İnce - Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gündüz kaportacı, akşam antrenör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER