Güney Afrika çöllerinden Bursaya

Güney Afrika çöllerinden Bursaya -Bursa Hayvanat Bahçesi; memeliler arasında en uzun dikenleri ile dikkat çeken iki Afrika oklu kirpisine kapılarını açtı -İlk kez ev sahipliği yaptıkları bu tür için, tüm imkanları seferber


BURSA (A.A) - Bursa Hayvanat Bahçesi, memeliler arasında en uzun dikenleri ve farklı görüntüleriyle dikkat çeken iki adet Afrika oklu kirpisine kapılarını açtı. Ana vatanları olan Afrika olan biri dişi biri erkek, iki oklu kirpinin son durağı, Polonyadaki Lodz Hayvanat Bahçesinin ardından Bursa oldu.
     Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine üye olan Bursa Hayvanat Bahçesine, yapılan görüşmeler sonucu Polonyadan bağış yoluyla gönderilen kirpiler, kendileri için hazırlanan özel meyve tabaklarıyla besleniyor.
     Hayvan Besleme Uzmanı ve Hayvan Transport Sorumlusu Sıla Smith, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk amaçlarının farklı iklim ortamlarından getirilen hayvanların refahını sağlamak olduğunu kaydetti.
     Hayvan koleksiyonlarına her geçen gün yeni türler eklendiğini dile getiren Smith, Oklu kirpilerimiz şu anda yeni ortamlarına alışmaya çalışıyorlar. Onlar için Afrika Kuleleri adı verilen küçük barınaklar yaptırdık. Yaşadıkları habitata uygun ortam sağlıyoruz. Kirpilerimiz özellikle elma, armut ve muzu çok seviyor. Şu anda ortama alıştılar dedi.
     Bu kirpiler oklarını fırlatıyor algısının gerçekle bağdaşmadığını vurgulayan Smith, şöyle devam etti:
     Kısa bacaklarıyla dikkat çeken, vücudu koruyan oklarla kaplı olan Afrika kirpileri, eğer tehdit altındaysa, oklarını kabartarak vücudunu iki katı büyüklüğüne çıkarır, düşmanına arkasını dönerek geri geri saldırır ve oklarını düşmanına saplar, ardından bırakır. Çok iyi tırmanıp yüzebilirler.
    
     -Leoparın ranzada güneş keyfi-
    
     Öte yandan; Portekizdeki Lizbon Hayvanat Bahçesinden getirilen ve hayvanat bahçesinin, en değerli konukları arasında olarak kabul edilen Pers leoparları, zürafalar ve maymunlar da sıcak havada güneşin tadını çıkardı.
     Bursa Hayvanat Bahçesine, temaslar sonucu 2009da Lizbondan bağış olarak gönderilen leoparlar ilgi odağı olmaya devam ediyor. Derisi ile aynı renkteki gözleri ve atletik yapısıyla görenleri hayran bırakan leoparlara, özel bakım uygulanıyor.
     Hayvan Besleme Uzmanı ve Hayvan Transport Sorumlusu Sıla Smith, bu tür hayvanların satışının yasak olduğunu belirterek, Soyları tükenme tehlikesi altında. Bu nedenle biz de 3 sevimli kardeş leoparlarımıza özel bakım uyguluyoruz. Çiftleşmeleri ve üretimlerini yapmak amacıyla bahçemize dişi leopar getirmeyi düşünüyoruz dedi.
     Kardeş leoparların özellikle baharın gelmesiyle gün boyunca açık alanda eğlendiklerini anlatan Smith, Leoparlar genellikle doğada olduğu gibi akşam saatlerinden sonra aktifleşiyorlar. Gün boyunca dinlenmeyi çok seviyorlar. 3 kardeşten en sevimli olanı ise bugün adeta güneşin keyfini çıkardı. Kendileri için yaptırılan alanda bulunan ranzanın üstüne çıkarak saatlerce güneşlendi, tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu diye konuştu.
     Hayvanat bahçesinin diğer konuklarından zürafalar ve maymunlar da güneşin etkisini göstermesiyle kapalı barınak ve alanlardan çıkarak uzun süre dolaştılar.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Güney Afrika çöllerinden Bursaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER