Güneydoğuda kültür sanat

Güneydoğuda kültür sanat -Diyarbakır DT, bu hafta Dar Ayakkabı ile Yaşamak ile Oz Büyücüsü oyunlarını tiyatroseverle buluşturacak -Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Kürtçe Hamlet oyununu seyircisinin beğe


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), bu hafta Dar Ayakkabı ile Yaşamak ile Oz Büyücüsü aldı oyunlarla seyircisini selamlayacak.
     DDT, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen Sırp yazar Duşan Kovaçeviçin yazdığı, Bilge Eminin oyunlaştırdığı, Engin Altan Düzyatanın yönettiği Dar Ayakkabıyla Yaşamak oyununu bu hafta yeniden tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor.
     Dekor tasarımı Kaan Güreşçi, giysi tasarımı Candan Günay, ışık tasarımı İzzettin Biçer, müzik ve besteleri Bozkurt Cendeye ait oyunda, Mümtaz Aydoğan Mengi, M. Lebip Gökhan, Özden Gököz, Ercan Kılıçarslan, N. Özgün Çoban, Dilek Mengi ve Gülizar Oltulu rol alıyor.
     Medya, toplum ilişkisinin sorgulandığı oyun, 31 Ocak ile 1 ve 2 Şubatta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde izlenime sunulacak.
     DDT, pazar günü ise Özlem Saraçın, Frank Baumdan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlüye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslana ait Oz Büyücüsü adlı çocuk oyununu, minik seyircilerine karne armağanı olarak sunacak.
     Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçere ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor. Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsüne ulaşması anlatılıyor.
     Oyun, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde sahnelenecek.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Hollanda Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksözün yönettiği, Kawa Nemirin Kürtçeye uyarladığı İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespearein Hamlet adlı oyununu bu akşam ile 1 ve 2 Şubatta Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu Sahnesinde seyircisiyle buluşacak.
     Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Mesut Erenol, Emin Yalçınkaya, Serdar Geren, İsmail Oyur, Rojda, Gülseven Medar ve Ali Tekbaşın rol aldığı oyun, Diyarbakırda bir aileyi canlandıran Leyla Batgi ve Vural Tantekinin anlatıcılığında dile getiriliyor.
    
     -Seyreyle Ara Güler Mardinde-
    
     Mardinde ise Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendesin üstlendiği Seyreyle Ara Güler Mardinde sergisi devam ediyor. Usta fotoğrafçı Ara Gülerin sergide yer alan fotoğrafları, Tanımak ve Anlamak ile Yüz Yüze başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, nisan ayına kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Bençet Güngör
<< Önceki Haber Güneydoğuda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER