Halil Mutlu, Türkiyeye yeni halterciler kazandıracak

Halil Mutlu, Türkiyeye yeni halterciler kazandıracak -Halter Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklayan eski milli halterci Halil Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle halteri okullarda yaygınlaştırmayı amaçlıyor -Avrupa,


SAKARYA (A.A) - Enes Duran - Uğur Subaşı - Halter Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklayan eski milli halterci Halil Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle halteri okullarda yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
     Mutlu, AA muhabirine halter camiasına hizmet etmek için federasyon başkanlığına talip olduğunu belirterek, her zaman daha iyisini yapmaya aday olduğunu söyledi.
     Öncelikle altyapıyı güçlendirmeyi hedeflediğine dikkati çeken Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle halteri okullara sokmak istiyorum. Halteri yaygınlaştırmak için halter salonlarını gençlerin yoğun olduğu bölgelere yerleştirmek, yapılabilecek en önemli faaliyetlerden biridir. Salonlardan elit sporcuları seçerek, Türk sporunda yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz dedi.
     Hedeflerini gerçekleştirmek için altyapının sağlam ve güçlü olması gerektiğini vurgulayan Mutlu, Türkiyenin dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olduğunu, sahip olduğu avantajı değerlendirerek gençleri salonlara çekmek istediğini anlattı.
     Gençlere spora destek ve gönül verdikleri sürece daha iyi imkanlar sunmak için çalışacaklarını kaydeden Mutlu, hedefleri olan gençlerin başarılı olabileceklerini ifade etti.
    
     -Londra Olimpiyatları-
    
     2012 Londra Olimpiyatlarında Türk sporcuların mücadelesini de değerlendiren Mutlu, olimpiyatlarda başarısız olunduğunu kabul etmek gerektiğini söyledi.
     Başarısızlığın nedenleri yerine, çözümüne odaklanmak gerektiğine işaret eden Mutlu, şunları bildirdi:
     Olayın içinde olmadığımız ve dışarıdan izlediğimiz için nedenlerini bilmiyoruz. Orada neden başarısız olduğumuz konusunda bir fikir beyan etmem doğru olmaz ama bu noktaya gelinmemesi konusunda yapacaklarımız var. Kamu kuruşlarını daha aktif hale getirerek, kulüp sayılarını artırmak gerekiyor.
     Her şeyi zamanla, el birliğiyle gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Sosyal tesis ve kulüplerin okullarda yaygınlaşmasının doğru projelerle sorun olmayacağını düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Halil Mutlu, Türkiyeye yeni halterciler kazandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER