Halter

Halter -Türkiye Halter Federasyonu Genel Sekreteri Öztürk: "Şampiyonaya katılan sporcularla, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına yönelik çalışma yürütüyoruz"


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Halter Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Zeki Öztürk, Denizlide gerçekleştirilen şampiyonada genç sporcuları tanımak ve üst gruba taşımak amacında olduğunu belirterek, "Şampiyonaya katılan sporcularla 2016 ve 2020 olimpiyatlarına yönelik çalışma yürütüyoruz" dedi.
     Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası nedeniyle Denizlide bulunan genel sekreter Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları için hazırlık kampı ile 2-11 Mayısta da Peruda Gençler Dünya Şampiyonasına hazırlarının devam etmesi nedeniyle bazı sporcuların şampiyonaya katılmadığını söyledi.
     Türkiyede sporcu potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Öztürk, şampiyonaya katılan sporcularla 2016 ve 2020 olimpiyatlarına yönelik çalışma yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu:
     "Halterde hem aktif il sayımızı hem de sporcu sayımızı daha yükseklere çıkartmak amacındayız. Şampiyonada yetenekli çocukları görerek, bir üst gruba taşıma amacındayız. Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Nurcan Taylan ve Sibel Şimşek gibi ünlü sporcularımız var. Bunlarla beraber genç kuşağı hazırlayarak şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz. Sporcuların son durumunu görmek adına verimli bir şampiyona geçirdik" dedi.
     Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER