Haruniye Kaplıcası 80 yıldır şifa dağıtıyor

Haruniye Kaplıcası 80 yıldır şifa dağıtıyor -Osmaniyenin Düziçi ilçesindeki kaplıcanın suyu sondaj yapılmadan kayalık bölgeden kendiliğinden çıkıyor -Düziçi Belediye Başkanı Namlı: -"Kaplıca suyuna herhangi bir karışım eklemiyoruz.


OSMANİYE (A.A) - Tuğba Temir - Mustafa Demirbaş - Osmaniyenin Düziçi ilçesinde yaklaşık 80 yıldır faaliyet gösteren Haruniye Kaplıcası, sezonu açtı.
     Sondaj yapılmadan kayalık bölgede kendiliğinden çıkan suyla şifa dağıtan kaplıcanın, romatizma, cilt, sinirsel, karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.
     Kent merkezine 57 kilometre uzaklıktaki Haruniye Kaplıcası, Düldül Dağı eteklerinde, Ceyhan Nehrinin kıyısında doğayla baş başa kaplıca keyfi sunuyor.
     İl Özel İdaresi tarafından 9 yıllığına Düziçi Belediyesine kiralanan kaplıca, 2 yetişkin havuzu, bir çocuk havuzu ve bir çamur banyosuyla yeni sezon için kapılarını misafirlerine açtı.
     Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 yıl önce faaliyete geçen kaplıcanın, herhangi bir sondaj çalışması yapılmadan kendiliğinden kayaların arasından çıkan sıcak su ile şifa verdiğini anlattı.
    
     -"Termal suya karışım eklenmiyor"
    
     Kaplıca suyuna herhangi bir karışım eklemediklerini ifade eden Namlı, "Geçen yıl kaplıca suyu için tahlil yaptırdık. 30 yıl önceki tahlil raporları neyse geçen yıl da aynı sonuçlar ortaya çıktı" dedi.
     Kaplıca suyunun özellikle romatizma rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Namlı, şöyle devam etti:
     "32 derece sıcaklıkta çıkan su, cilt hastalıkları, basur, sinir ve kas rahatsızlıkları, kadın hastalıkları ve göz hastalıklarına iyi geliyor. Ayrıca içildiğinde ise mide, bağırsak, diyabet, böbrek, kemik erimesi, kalp rahatsızlıklarına fayda sağlıyor. Hamilelerde florür eksikliğine de iyi geliyor. Bunların hepsi belgeleriyle ispatlanmış durumda."
     Tesiste 3er kişilik 100 oda bulunduğunu belirten Namlı, geçen yıl bin 500 ziyaretçiyi ağırladıklarını kaydetti.
     Özellikle Gaziantep, Hatay, Adana ve Kahramanmaraştan ziyaretçilerin kaplıcaya geldiğini ifade eden Namlı, "Yurt dışından misafirlerimiz geldiği de oluyor. Almanyadan her yıl düzenli olarak gelen gruplarımız var. Bu sezon kaplıcaya gelenlerin sayısının 3 bini bulacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Haruniye Kaplıcası 80 yıldır şifa dağıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER