Hastalar Diyabet ve Diyabette Beslenme konusunda

Hastalar Diyabet ve Diyabette Beslenme konusunda bilgilendirildi


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi uzman doktorlar tarafından Diyabet ve Diyabette Beslenme konulu eğitim semineri verildi.
     Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere Uzm. Dr. Taner Kaya ve Diyetisyen Hatice Yenice Cık konuşmacı olarak katıldı.
     Kaya, yaptığı konuşmada, insülin hormonunun vücutta olmadığında ya da etkisi bozulduğunda, glikozun kanda artarak şeker hastalığı denilen kan şekeri yükselmesini (Hiperglisemi) meydana getirdiğini belirtti.
     Şeker hastalığının ağız kuruluğu, çok şu içme, sık idrara çıkma, çok fazla yemek yeme gibi belirtilerinin olduğunu vurgulayan Kaya, şunları söyledi:
     Ayrıca hastalığın , ani kilo kaybı, bulantı, kusma, yorgunluk, dalgınlık, baygınlık hissi, ciltte kuruluk ve kaşıntı gibi belirtileri de vardır. Bu belirtileri gösteren hastalarımız muhakkak bir uzman doktora başvurması ve tedavi olması gerekmektedir. Diyabette tedavinin amacı kan şekerini normal sınırlarda tutarak diyabete bağlı gelişebilecek sağlık sorunlarının ortaya çıkışını engellemek veya önlemek, yaşam süresini ve kalitesini yükseltmektir. Diyabeti kontrol altına almanın ilk adımı onu öğrenmektir.
     Diyetisyen Hatice Yenice Cık ise, diyabet hastalarının beslenme planında bazı değişiklikler yapılması gerektiğini ifade ederek, Kan şekerini oluşturan asıl kaynak besinler olduğu için sağlıklı beslenme diyabette tedavinin temelidir. Sağlıklı beslenmek için vücudun ihtiyacı olan öğeleri içeren besinleri yeterli miktarlarda ve öğün içinde dengeli bir şekilde tüketmeniz gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Hastalar Diyabet ve Diyabette Beslenme konusunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER