Hastanede cenazelerin karıştığı iddiası

Hastanede cenazelerin karıştığı iddiası -Kars Devlet Hastanesinde yakınlarının yanlış aldığı cenazeler, son anda fark edildi -Başhekim Yılmaz: "Personelimiz, Sizin cenazeye bakmanız lazım, biz bu şekilde teslim ediyoruz demiş. Arpaç


KARS (A.A) - Kars Devlet Hastanesinde yakınlarının yanlış aldığı cenazeler, son anda fark edildi.
     Hastanede tedavi gören ve 4 Mayısta burada hayatlarını kaybeden Ali Iğdır (82) ile Hanimzer Öztürkün cenazeleri morga konuldu. Daha sonra Öztürkün yakınları, morga gelerek cenazeyi teslim aldı.
     Babasının defin işlemleri için hastaneye gelen Selçuk Iğdır da burada kefeni açarak cenazeye bakmak istedi. Kefen açıldığında bir kadın cenazesiyle karşılaşan Selçuk Iğdır, durumu yetkililere bildirdi.
     Bunun üzerine, daha önce cenazesini alarak Arpaçay ilçesine giden aileye ulaşıldı. Öztürkün oğlu Öner Öztürk de cenazeyi alarak morga getirdi.
     Daha sonra aileler kendi cenazelerini toprağa vermek üzere teslim aldı.
    
     -"Namahremdir, bakmamıza gerek yok"-
    
     Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Yunus Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerinde ismi yazsa bile yakınlarına ölünün yüzünü mutlaka gösterdiklerini söyledi.
     Ailelerin cesetlerin yüzüne bakması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
     "Personelimiz, Sizin cenazeye bakmanız lazım, biz bu şekilde teslim ediyoruz demiş. Arpaçaydan gelen aile de Namahremdir, bakmamıza gerek yok demiş. Böyle olunca ortalık karışmış. Aile zaten durumu fark edince cenazeyi alıp hemen geri getirdi. Hatta aradıklarında Yoldayız, geliyoruz demişler. Daha sonra aileler kendi ölülerine götürmüşler. Ölü yakınından kaynaklanan bir karışıklık. Bizim personelin de isimlerine bakması lazımdı."
     Yılmaz, morgdaki görevliler hakkında idari soruşturma başlatıldığını ifade etti.
     Öner Öztürk de annesini köylerinde toprağa verdiklerini belirterek, "Ortada ufak bir durum var. Oradaki görevli yanlış vermiş, sonra değiştirmişler" dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Hastanede cenazelerin karıştığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER