Hatayın büyükşehir olması

Hatayın büyükşehir olması -CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -Büyükşehir yasa tasarısı tam bir skandal, tasarıyı değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Büyükşehir yasa tasarısı tam bir skandal, tasarıyı değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.
     Matkap, CHP Hatay İl Başkanlığında partililerle yapılan bayramlaşma töreninin ardından düzenlediği basın toplantısında, Suriye olayları ve Hatayın büyükşehir olmasıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.
     Büyükşehir yasa tasarısının hazırlanma, sunulma ve görüşülme mantığının kabul edilemez olduğunu belirten Matkap şöyle konuştu:
     Büyükşehir yasa tasarısı tam bir skandal, tasarıyı değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Antidemokratik ve dayatma anlayışını çağrıştıran bir tasarı. Tasarı hazırlanırken ilgili kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına başvurulmadı. Bu tasarıdan haberimiz olunca en çağdaş ve demokratik biçimde girişimlerimizi yaptık. Bakanlar, milletvekilleri, Hatay Valisi, TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri ile görüşmeler yaptık. Şu an itibariyle bir sonuç alamadık fakat doğruların yapılması adına önümüzdeki günlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğiz.
     Matkap, yasayla birlikte Antakyadan koparılmak istenen mahallelerin muhtarları ve sakinleriyle görüştüklerini ve onların da çok tepkili olduklarını söyledi.
     Avrupa Yerel Özerklik Sözleşmesinin bu konuda referandumu zorunlu kıldığını belirten Matkap, Büyükşehir yasa tasarısıyla Türkiye genelinde 23 yeni ilçe kurulması öngörülüyor. 21 ilde hata yapma limiti olabilir, fakat Hatayda kurulması öngörülen iki ilçede hata yapma limiti yoktur. Mustafa Kemal Atatürkün emaneti Hataya verilecek zararları engelleyeceğiz. Bu konuda ilgili tüm kurum, şahıs ve sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyorum diye konuştu.
     Matkap, Suriyede yaşanan olaylarla ilgili de, Türkiye sınırında savaş riskinin giderek arttığını, Hatayda bu riskin etkisiyle işsizlik ve ekonomik sorunların had safhaya ulaştığını ileri sürdü.
     Suriyede yaşanan iç savaşta ölenlerin bir kısmının akrabalarının Hatayda yaşadığını anımsatan Matkap, yaşanan ölümlerin üzüntüsünün kentte derin acılara neden olduğunu ve vatandaşların bu konuda çok tedirgin olduğunu ifade etti.
     Basın toplantısına CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu ve Hasan Akgöl, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, eski bakanlardan Fuat Çay ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hatayın büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER