Hayal perdesinde, bir aşk masalı anlatılacak

Hayal perdesinde, bir aşk masalı anlatılacak -Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi farklı türlerin bir araya getirildiği Leyla ile Mecnun, 15. Uluslararası Kukla Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak


İSTANBUL (A.A) - Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi farklı türlerin bir araya getirildiği Leyla ile Mecnun, 15. Uluslararası Kukla Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Gösteri Sanatları Merkezi, Karagöz ve Kukla Atölyesi çalışmalarını, Cengiz Samsunun yazıp yönettiği Leyla ile Mecnun gösterisiyle 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivaline taşıyacak.
     Doğu klasiklerini, geleneksel Türk tiyatrosunun anlatım formlarıyla buluşturan, meddah, kukla ve gölge oyunu gibi farklı türleri bir araya getirmesiyle de ilk olma özelliği taşıyan Leyla ile Mecnun gösterisi, 13 Mayıs Pazar günü Oyuncular Sahnesinde ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.
     Kukla ve tasvirleri Cengiz Samsun, kostüm tasarımı Fadime Üçbaş, müzikleri Serkan Akgüne ait olan oyun, hem kukla sahnesi hem de hayal perdesinden izlenebilecek
     (ÇİĞ-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Hayal perdesinde, bir aşk masalı anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER