Hayırsever iş adamına fahri doktora

Hayırsever iş adamına fahri doktora -Giresun Üniversitesine katkılarından dolayı Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekime fahri doktora verildi


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesine katkılarından dolayı Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekime fahri doktora verildi.
     Rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, üniversite senatosunun oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Öner Hekime fahri doktora verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
     Hekimin Giresuna büyük hizmetleri bulunduğunu ve bu anlamda hayırsever bir insan olarak öne çıktığını ifade eden Attar, Senatoda yaptığımız görüşmelerde Giresun iline yaptığı katkılardan, eğitim, sağlık ve sivil toplum kuruluşlarına maddi ve manevi olarak vermiş olduğu olağanüstü destekten dolayı Giresun Üniversitesi ödüllendirme ve ödül yönergesine göre sayın Öner Hekime fahri doktora payesi verme kararı aldık dedi.
     Öner Hekim de bugünün kendisi açısından çok anlamlı olduğunu belirtti.
     Devletin önemli makamları ve birçok sivil toplum kuruluşundan sayısız ödül aldığını kaydeden Hekim, şunları söyledi:
     Tabi ki bunların benim için ayrı ayrı değeri var. Ama Giresun Üniversitesinin bugün bana vermiş olduğu fahri doktora payesinin çok daha ayrı bir önemi var. Çünkü Giresun benim ata toprağım, baba toprağım. Giresun Üniversitesinden böyle bir ödül almak beni son derece mutlu etmiştir. İkinci önemli hadise ise 12 yaşında kaybettiğim rahmetli oğlum Ömer Hekimin Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesine isminin verilmesi, bizi son derece aile olarak mutlu etmiştir.
     Törenin sonunda Rektör Attar, Hekime fahri doktorasını takdim ederek cübbe giydirdi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamına fahri doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER