Hayvanat bahçesinde kış güneşi keyfi

Hayvanat bahçesinde kış güneşi keyfi -Termometrelerin 20 derece dolaylarında seyretmesi, 94 türdeki 750 hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesine farklı bir canlılık getirirken, ziyaretçi sayısı ikiye katlandı


BURSA (A.A) - Son günlerde, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 20 derece dolaylarına ulaşması, 94 Bursa Hayvanat Bahçesine farklı bir canlılık getirdi. Bahçenin 94 türdeki 750 sakini, kış güneşinin keyfini çıkarırken, ziyaretçi sayısı ikiye katlandı.
     Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine üye olan Bursa Hayvanat Bahçesinde, aslan ve leopar gibi yırtıcı hayvanlar, barınaklarında, dinlenmeleri için yapılan açık alanlarda uzanarak güneşleniyor.
     Zürafa, deve kuşu, zebra, deve, lama, kanguru gibi otçul türler ise kendi alanları içerisinde kimi zaman tur atarken, bazen oldukları yerde güneşin tadını çıkarıyor.
     Kışın uykusuyla bilinen boz ayılar da mağaralarından dışarıda geziniyor. Ayıların kimisi güneşin altında uzanırken, kimisi de ortalıkta sakin sakin geziniyor. Kuğu, pelikan, ördek gibi kanatlılar da suların üzerinde vakit geçiriyor.
     Canlılık, ziyaretçi oranlarına da yansıdı. Yetkililer, sıcak havaların etkisiyle, ziyaretçi sayısında iki kata yakın artış kaydedildiğini belirtiyor.
     Fotoğraf makinelerini de beraberinde getiren ziyaretçiler ise kimi zaman aynı kareye birden fazla türü sığdırabilme şansını yakalamanın sevinci ile deklanşöre dokunuyor.
    
     -Siyah kuğuların yavru telaşı-
    
     Öte yandan; bu ay üreme sezonuna giren kuğular ise farklı bir telaş yaşıyor. Kanatlı kuşlar bölümünde yer alan bir siyah kuğu çifti, kayalıkların arasındaki yumurtalarına özenle bakım yapıyor. Dişi kuğu, gagasıyla yumurtalarının bulunduğu yeri düzenliyor, çalı çırpı toplayıp üzerlerine koyuyor. Ardından üzerine yatıyor. Erkek kuğu ise eşine yardım ederken, koruma içgüdüsüyle hareket edip yumurtalara yaklaşan ördek ve diğer komşularını kovalamaktan geri durmuyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Hayvanat bahçesinde kış güneşi keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER