Hekimler Derneğinin Yönetim Kurulu belirlendi

Hekimler Derneğinin Yönetim Kurulu belirlendi


ANKARA (A.A) - Hekimler Derneğinde (HekimDer) Yönetim Kurulu açıklandı.
     Derneğin kuruluşundan sonra yapılan ilk Genel Kurulda yönetimde yer alacak isimler belirlendi.
     Dernekte, Dr. Hikmet Akgül Yönetim Kurulu Başkanı, Dr. Emrah Ceviz Başkan Yardımcısı, Dr. Mehmet Özgür Niflioğlu Genel Sekreter, Dr. Sinan Korukluoğlu Sayman olarak göev yapacak.
     Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Dr. İbrahim Ersoy, dernek adına yaptığı yazılı açıklamada, Hekimler Derneğinin sivil irade ve düşünceyi temel alan bir kuruluş olduğunu belirtti. Hekimlik alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:
     Hekimler Derneği, tüm hekimleri hekim olmaları nedeniyle bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Hekimler Derneğinin çalışmalarını yönlendirecek temel değerler hekimlerin hak, hukuk ve mesleki gelişimidir. Bu anlamda, Hekimler Derneğinin kazanımları, sadece Hekimler Derneği üyesi hekimlerin değil, tüm hekimlerin kazanımı olacaktır.
     Hekimlerin görüşü alınmadan sağlık alanında uygulamaya konulan tüm politikalarla sağlık ortamı daha da kötüye gitmektedir. Sağlık politikalarının belirlenme sürecinde, bizzat uygulayıcı konumunda olan hekimlere de danışılması, düşünülenin aksine daha başarılı bir sağlık ortamı oluşturacaktır.
     Sağlık politikalarını belirleyen iktidar kadar, bu politikaların hem muhatabı hem uygulayıcısı olan hekimler de sağlık sistemin düzenlenmesinde söz sahibi olmalıdır.
    
     Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hekimler Derneğinin Yönetim Kurulu belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER