Heska

Heska-Der şifalı bitkileri tanıttı


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (Heska-Der) Başkanı Sefer Kaçmaz, Dünya Diyabet Günü nedeniyle, şeker hastalığı başta olmak üzere, birçok hastalığa iyi gelen şifalı bitkileri tanıttı.
     Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Kaçmaz, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen girişimcilik kursuna katılan gençlere, ilde yetişen ve şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen şifalı bitkileri tanıttı.
     Alacakları eğitimden sonra işlerini kuracak gençlerden, şifalı bitkileri değerlendirmelerini isteyen Kaçmaz, şöyle konuştu:
     Diyabet çağımızın en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından biri. Ülkemizde her 100 kişiden 7si diyabet hastası. Diyabet hastaları üzerinde yapılan bilimsel araştırmalarda, arı sütü uygulanan diyabetli hastanın vücudunda şeker yüklemesine rağmen, yükselişin olmadığı gözlenmiştir. Arı sütü ünsilin özelliği sayesinde, karaciğer ve pankreasın yenilenip daha düzenli çalışmasını sağlamıştır. Arı sütünün yanında, geleneksel olarak doğru şifalı bitkilerin kullanımı ile iyileşme hızlandırılabilmektedir. İlimizde de yetişen kestane, ıhlamur, akasya, kekik, geven, tisü, sumak, arı otu, uçkun, tolge ve benzeri şifalı bitkiler de şeker hastalığına iyi geliyor. Bu şifalı bitkileri değerlendirmek gerekiyor.
     Sahte balın şeker hastalığını tetiklediğine de dikkat çeken Kaçmaz, balın 100 gramında 304 kalori bulunduğunu ve difteri, boğmaca, verem, ülser, bazı cilt ile sinir sistemi hastalıkları gibi 500e yakın hastalığın tedavisinde etkili olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER