Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Gülbey: Metsamor Nükleer Santralinin kapatılması gerekiyor. Çünkü eski bir yapı eski bir teknolojiyle yapılmıştır


IĞDIR (A.A) - Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, Metsamor Nükleer Santralinin kapatılması gerekiyor. Çünkü eski bir yapı eski bir teknolojiyle yapılmıştır dedi.
     Gülney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santralin bölgede hem canlılar hem de doğa üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu ifade etti.
     Santralin yapımının eski teknolojiye dayandığını, zamanının dolduğunu bütün dünyaca kabul edildiğini beliren Gülbey, şöyle konuştu:
     Metsamor Nükleer Santralinin kapatılması gerekiyor. Çünkü eski bir yapı eski bir teknoloji ile yapılmıştır. O teknolojide yapılan bütün nükleer santrallerinin ortadan kaldırıldığını ve tamamen kapatıldığını biliyoruz. Bu santralin kapanma kararının alınmasına rağmen halen çalışmaktadır. Hatta Ermenistan yetkilileri bir karar aldı ve yine uzatma yılına girdiler. Ermenistan ekonomik olarak zayıf bir ülke belli bir kaynağı yok. Bu santralden de elektrik ihtiyacını gidermekte. Elektrik ihtiyacının yüzde 40nı buradan karşılamakta. Ermenistana Avrupa fonundan para aktarıldı. Bu santralin tadilatı için bu paranın bir kısmı santralde güvenlik için kullanıldığını bir kısmının ise ülkedeki borçlara harcandığını biliyoruzdiye konuştu.
    
     -Ermenistan kendi halkına da acımıyor-
    
     Gülbey, Ermenistanın kendi halkına da acımadığını, eski bir santrali çalıştırarak kendi halkına da bin türlü zehir yaydığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Ermenistan kendi halkının da hayatını tehlikeye atmaktadır. Bile bile bu işi yapıyor. Şuan işletmesini Rusya almış Ermenistan borcuna karşılık bu santralin işletmesini Rusyaya vermiştir. Rusyadan aldıkları kredileri ödemek için ülke içerisindeki birçok işletmeyi Rusyaya vermiştir. Bu santralin bölgemize olumsuz etkileri resmi olarak belgelenmiştir. Engelli çocukların doğması, kadınların düşük yapması, bunun gibi bir çok sorunlar yaşanmaktadır. Sınır köylerimizde yılda iki kez domates alınırken, şu anda bir defa ancak alınıyor ve birçok ağaç kurumaya başladı. Şu anda sınırda atom ölçer cihazlar var. Bu cihazların ölçüm sonuçlarını sorduğumuzda bize cevap verilmiyor. Sızmaya karşılık iyot hapının dağıtılması gerekiyor. Bu da yok. Biran önce bu durumla ilgili çözümün bulunması gerekiyor
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER