İstifa eden AK Parti Diyarbakır İl

İstifa eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: Bizler mümin insanlarız, inancımızla ilgili hiç kimsenin tereddütü yoktur. Bu bölgede Zerdüşt yoktur -Ben Recep Tayyip Erdoğanın neferiyim beni nerede görevlendirirse orada gör


DİYARBAKIR (A.A) - İstifa eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Bizler mümin insanlarız, inancımızla ilgili hiç kimsenin tereddütü yoktur. Bu bölgede Zerdüşt yoktur, bu bölgede mümin insanlar vardır dedi.
     Advan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği veda toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerinin başından beri AK Parti sevdalısı olarak siyasette olduklarını ve bundan sonra da AK Parti sevdalısı olarak siyaseti ve yaşamlarını devam ettireceklerini söyledi.
     Kendisinden sonra göreve devam edecek arkadaşlarına her şekilde yardımcı olmaya, destek olmaya gayret edeceğini ifade eden Advan, her görevin, yaşamın bir gün sona ereceğini düşünerek bu görevi, makamı, teslim ettiklerini belirtti.
    
     -Bu bölgenin insanları inançlı insanlardır-
    
     Bölge insanının dindar olduğunu ve bu insanların AK Partiye de başka partilere de oy verdiklerini anlatan Advan, şöyle dedi:
     Benim bu manada AK Partiye oy veren kardeşlerimin dindar olduğu kadar, başka partilere de oy veren insanların da dindar olduğu konusunda benim görüşlerim herhangi bir şekilde değişmemiştir. Ama bizler AK Parti olarak muhafazakar, mütedeyyin insanların daha çok oyunu alıyoruz, bu da kesin bir gerçekliktir.
     Bizler mümin insanlarız, inancımızla ilgili hiç kimsenin tereddütü yoktur. Bu bölgede Zerdüşt yoktur, bu bölgede mümin insanlar vardır. Elbette ki terör örgütünün rüzgarına kapılmış bazı insanlar olacaktır. Bu yanlış yolda yaptıkları yolculuklar bizlerin haklı davada yaptığı yolculukları etkilemeyecektir.
     Bölgede geçmişte yaşanmış zulümler olduğunu ve AK Partinin bunları ortadan kaldırmaya çalışan bir parti olduğunu vurgulayan Advan, Ayırımcılık, inkar, asimilasyon konularında AK Parti Türkiye tarihine imzasını attı. Ben bu manada AK partinin bu yolculuğunun devam edeceğini biliyorum. AK Partinin demokrat, ilerici, devrimci ve demokrasiye hizmet eden çizgisini olabildiğince devam ettirmesini istiyorum. Güvenlikçi ve milliyetçi politikaların bizlere zarar verdiğini hepimiz biliriz. Dünyada güvenlikçi politikalar her zaman kaybetmiştir ama özgürlükçü demokrat çizgideki, insan haklarına saygılı politikalar hep başarılı olmuştur şeklinde konuştu.
    
     -Ben Recep Tayyip Erdoğanın askeriyim-
    
     İşkur verilerine göre, 50 bin işsizi olan Diyarbakırın 2010 yılında öğretmen başına düşen kişi sayısına göre Türkiyede sondan 8inci olduğunu kaydeden Advan, şunları söyledi:
     Peki en büyük problem bu bölgede iken niye Diyarbakır sondan 8inci. Bu konuların sorgulamasını yaptık. Genel merkezimize de, bakanlarımıza da bunu sunmaya çalıştık. Diyarbakırda bazı eksiklerimiz var, bunları ifade etmek durumunda kaldık ama bununla birlikte genel merkezimizin teveccühü ve takdiriyle şu andan itibaren istifa etmiş durumdayız.
     Sayın başbakanımız sadece ülkenin değil aslında bölgenin çok önemli bir siyasi lideridir. Sayın başbakanımızın bir anlık sıkıntısı beni yaşam boyunca üzer. Belki ifade ettiğim şeyler yanlış anlaşılmış olabilir. Ben yine genel merkezimin emrinde olacağım. Muhafazakar, mütedeyyin kitlenin davasının bayraktarlığını yapan AK Partidir, sayın Recep Tayyip Erdoğandır. Ben Recep Tayyip Erdoğanın askeriyim, beni nerede görevlendirirse orada görev yapmaya hazırım.
     Advan, görevi süresince Diyarbakırda 30 bin yeni üye kaydettiklerini ve AK Parti olarak seçimlerde 6 milletvekili çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
     Partililer, konuşmasının ardından Advanı bir süre ayakta alkışladı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İstifa eden AK Parti Diyarbakır İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER