İzmirde Savunma Sanayi Günü düzenlendi

İzmirde Savunma Sanayi Günü düzenlendi -Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar: -Bölgemizde bir İskandinav barış ortamı göremeyeceğiz, öyle görünüyor. Bunun için savunmamızın güçlü, silahlı kuvvetlerimizin her an hazır, sanayimizin


İZMİR (A.A) - Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiyenin bölgesinde, İskandinavyadaki gibi bir barış ortamı görmesinin mümkün görünmediğini belirterek, Bunun için savunmamızın güçlü, silahlı kuvvetlerimizin her an hazır, sanayimizin de bunu destekleyecek durumda olması gerekiyor dedi.
     İzmirde, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği işbirliğiyle Savunma Sanayi Günü düzenlendi.
     Savunma Sanayii Müsteşarlığının yanı sıra MKE, Aselsan, Havelsan, Roketsan, TAİ ve TEİ kuruluşlarından temsilcilerle savunma sanayine iş yapmak isteyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin katıldığı etkinlikte ikili görüşmeler yapıldı.
     Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, savunma sanayinde yerli katkı oranının yüzde 54e ulaştığını, bunun 10 yıl önceki yüzde 20lere göre çok daha iyi bir rakam olduğunu, ancak bardağın diğer yarısının da boş olduğunu gösterdiğini kaydetti.
     Müsteşarlık olarak savunma sanayi ihtiyaçlarının, yerli üretimle karşılanmasını hedeflediklerini, bunu da kamu marifetiyle değil, özel şirketlerin katılımıyla yapma politikası güttüklerini anlatan Bayar, şunları kaydetti:
     Türkiye savunma harcaması yapan bir ülke, bunu da maalesef içinde bulunduğumuz coğrafya ve şartlar itibariyle yapmaya devam etmesi gerekiyor. Bölgemizde bir İskandinav barış ortamı göremeyeceğiz, öyle görünüyor. Bunun için savunmamızın güçlü, silahlı kuvvetlerimizin her an hazır, sanayimizin de bunu destekleyecek durumda olması gerekiyor. Bizim temel politikamız bu ihtiyacın sanayimize dönmesi yönündedir.
     EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu ise 4,3 milyar dolar ciro ve 1 milyar doları aşan ihracata sahip olan savunma sanayinde, bu rakamların her geçen gün attığını belirterek, savunma sanayinde yerli üretiminin artırılmasının dışa bağımlığın azaltılması açısından da kritik önemde olduğunu ifade etti.
     Yerli katkı oranını artırmak için oda olarak 2009 yılında tüm kuvvet komutanlıklarının katılımıyla Müşterek Malzeme Sergisi düzenlediklerini kaydeden Gökçüoğlu, bu sergide ithal edilen 7 bin 66 çeşit malzemenin KOBİlere gösterildiğini, 24 ilden bin 76 firmanın bu ürünleri inceleyerek, bunlardan bir bölümünü üretmek üzere çalışma başlattığını anlattı.
     Gökçüoğlu, bugün ve yarın devam edecek ikili görüşmelerle yerli üretim oranının daha da artırılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.
     İzmirde iki gün sürecek etkinlikte, 90 EBSO üyesi firma, savunma ana sanayi firmalarından yetkililerle görüşecek.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber İzmirde Savunma Sanayi Günü düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER