İzmitten kısa...kısa

İzmitten kısa...kısa -1 ayda 3 bin 38 öğrenciye çevre eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi 1 ayda 3 bin 38 öğrenciye çevre eğitimi verdi.
     İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bir ay içinde 3 bin 38 öğrenciye ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık piller ve bitkisel atık yağların geri dönüşümü ile ilgili olarak eğitim verildi.
     İzmit Belediyesi yetkilileri, broşürlerle desteklenen eğitime Muammer Aksoy İlköğretim Okulunda 100 öğrenci, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunda 369, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulunda 250, Saraybahçe İlköğretim Okulunda 100, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulunda 585, Akçakoca İlköğretim Okulunda 100, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda 140, 30 Ağustos İlköğretim Okulunda 349, Kuvayi Milliye İlköğretim Okulunda 240, Akşemsettin İlköğretim Okulunda 125, Ulusal Egemenlik İlköğretim Okulunda 180, Alikahya İlköğretim Okulunda 500 öğrencinin katıldığını bildirdi.
     Eğitimlerin İzmitteki bütün okullarda verileceği kaydedildi.
    
     -Vitamin duraklarından günde 700 kişi yararlanıyor-
    
     İzmit Belediyesi tarafından işletilen vitamin duraklarının büyük ilgi gördüğü bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belsa Otopark girişi, Sabri Yalım Parkı, Fevziye Parkı, Kocaeli Devlet Hastanesi önü, Yürüyüş Yolu Koton önü olmak üzere 5 ayrı noktada 08.00-20.00 arasında faaliyet gösteren vitamin duraklarından günde ortalama 700 kişinin yararlandığı belirtildi.
     Vitamin duraklarında portakal, limonata, nar, havuç, elma, kavun, şeftali, çilek, kivi, ananas, greyfurt gibi 15 çeşit meyve suyunun taze ve organik olarak İzmitlilere sunulduğu kaydedildi.
    
     -Camiler temizleniyor-
    
     İzmit Belediyesi camilerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
     Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel bir ekip, kentteki 218 caminin temizliğini yapıyor.
     Belirli bir program çerçevesinde görevliler, camilere giderek detaylı temizlik hizmetinde bulunuyor. Belediye görevlileri son olarak Sanayi Mahallesindeki Eyüp Sultan Cami ve Kız Kuran Kursu ile Yenidoğan Mahallesindeki Battal Gazi Camisini temizledi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa...kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER