Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü -AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sunar: Dünyanın birçok ülkesinde ve maalesef ülkemizde de kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyor, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edilmektedir


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, Dünyanın birçok ülkesinde ve maalesef ülkemizde de kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyor, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edilmektedir dedi.
     Sunar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk kadınının tarlada çalıştığını, toprağı ekip biçtiğini, erkeğiyle birlikte Kurtuluş Savaşına katıldığını, omuz omuza dövüştüğünü ve sırtında mermi taşıdığını anımsatarak, Cumhuriyet ilan edildikten sonra, Atatürkün öncülüğünde, Türk kadınının büyük aşamalar geçirdiğini belirtti.
     Türk kadınının, pek çok Batılı milletlerin kadınlarından önce siyasal haklar kazandığına, belediye meclisine ve TBMMye girdiğine değinen Sunar, şöyle devam etti:
     Ayrıca erkeklerin çalıştığı iş ve meslek kollarında da başarılı olduklarını kanıtlamışlardır. Ülke ve milletimizin gelişmesinde kadınlarımızın büyük rol oynadığı hepimizce malumdur. Fakat bugün dünyanın birçok ülkesinde ve maalesef ülkemizde de kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyor, eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edilmektedir. Ekonomik faaliyetinin yasal ve geleneksel birçok engelle kısıtlandığı, toplumun en fakir kısmını oluşturduğu ve kendi kaderine terk edildiği koşullarda, şiddetin ilk hedefi en korumasız ve zayıf kesimi kadınlar olmaktadır. Kadına yönelik şiddetin bildik hüzünlü öyküleri, geleneksel ön kabuller, toplumun duyarsızlığı ile büyümektedir. Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor, kadınların öz saygısını, ihlale direnme ve hak arama arzusunu zayıflatıyor veya yok ediyor. Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma içerisinde olan AK Parti ailesi olarak bizde kadın erkek fark etmeden insana şiddete hayır diyoruz.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER