Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü -Nevşehirde Kadına Şiddete Hayır programı gerçekleştirildi


NEVŞEHİR (A.A) - Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Nevşehirde Kadına Şiddete Hayır programı gerçekleştirildi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen programa, Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Çiçek, Nevşehir Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Avukat Sema Yurtbilir Yavuz ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taylan Kapucu konuşmacı olarak katıldı.
     Nevşehirdeki kadın derneklerine üye kadınların yanı sıra çok sayıda ev kadınının katıldığı program, şiddete uğrayan kadınların hayat hikayelerini anlatmaları ile oluşturulan Şiddetin Ötesine Yolculuk adlı kısa film gösterimi ile başladı.
     Katılımcıların sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Çiçek, emniyet teşkilatında 40 bin polisin kadına karşı şiddete karşı yapılacak işlemler konusunda eğitildiğini söyledi.
     10-15 yıl önceye kadar eşinden şiddete maruz kalarak polis merkezlerine gelen kadınlara karşı büyük aciziyet içerisinde olduklarını belirten Çiçek, Bunun nedeni, şiddete maruz kalan kadınları gönderebileceğimiz sığınma evleri yoktu. Ne yapacağımızı bilemiyorduk. Eşiyle barışmasını, aile ortamında bunların olabileceğini söylüyorduk. Şimdi ise, şiddete uğrayan kadınları kadın sığınma evlerine alabiliyoruz. Bu büyük bir olaydır. Kadınlarımız merkezlerimize geldiklerinde mutlaka kendilerine yardımcı olunacaktır. Eğer bir yerde yardımcı olunmazsa ısrarcı olunmalı, daha üst bir merciye başvurulmalı. Kadınlarımız haklarını iyi bilmeli dedi.
     Nevşehir Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Yavuz ise Ailelerin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında sunum yaptı.
     Şiddete uğrayan kadınların haklarının savunulması için yeni çıkarılanlı kanunla önemli hakların sağlandığını kaydeden Yavuz, Şiddete uğrayan kadınlar en hızlı ulaşabilecekleri merciler neresi ise oraya başvurabilirler. Polis, Jandarma, Valilik, Kaymakamlık, Savcılık, Aile Mahkemelerine en yakın ve hızlı neresi ise başvurabilirler ve tedbir almalarını isteyebilirler. Başvuru yaptıkları kurumlar durumlarına en uygun tedbiri almak zorundadır diye konuştu.
     Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kapucu ise Aile İçi İletişim ve Duygusal Şiddet konulu sunum yaptı. Kapadokya Kadın Dayanışma Derneğinin yaptığı sunumun ardından etkinlik soru ve cevap bölümü ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER