Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü -Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Özcan: Kadın cinayetleri oranı hızla artmıştır


MERSİN (A.A) - Mersin Barosu Tarsus Temsilciliği üyeleri Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla adliye binası içerisinde bulunan baro temsilciliğinde basın açıklaması yaptı.
     Baro Temsilcisi Avukat Aliye Özcan, üyeler adına yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin, insan hakları ihlali olduğunu söyledi.
     Türkiyede 8 Mart 2012 tarihinde kabul edilen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunla şiddet gören kadınlara, kolluk kuvvetleri tarafından da koruma kararı verilebilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti:
     Bu gelişmeye rağmen, uygulamada henüz birlik sağlanamamıştır. Kanunun kabulünü izleyen nisan ayında kadın cinayetleri oranı hızla artmıştır. 2011 yılında 257 kadın öldürülürken bu yılın ilk 6 ayında ise 100e yakın kadın hayatını kaybetmiştir. Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları, kadınların öldürülmesi ile hükümsüz kalmaktadır. Önerimiz, kolluk güçlerinin koruma kararlarına dair işlemleri üzerindeki denetiminin etkin hale getirilmesi, halen hayata geçirilememiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin ivedilikle sisteme dahil edilmesi ve bu merkezlerin diğer birimlerle sistemli bir şekilde çalışmasının bir an önce sağlanmasıdır.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER