Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -AK Parti Ağrı İl Kadın Kolları Başkanı Özdemir: Kadınlarımız ailede, sokakta, okulda ve iş hayatında fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalıyor


AĞRI (A.A) - Ak Parti Ağrı İl Kadın Kolları Başkanı Şadan Özdemir, Kadınlarımız ailede, sokakta, okulda ve iş hayatında fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalıyor dedi.
     Özdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Kadına karşı şiddetin, en sık rastlanılan insan hakları ihlallerinden birisi olduğunu belirten Özdemir, 25 Kasımın Birleşmiş Milletler tarafından, Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini ifade etti.
     Sosyal hayatın, ekonomi ve demokrasinin daha nitelikli olmasında büyük rol üstlenen kadınların toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     Tarih boyunca kadına büyük önem veren bir toplum olmamıza rağmen günümüzde hala kadına yönelik şiddet yaşanıyor ne ne yazık ki. Kadınlarımız ailede, sokakta, okulda ve iş hayatında fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalıyor. Yaşanan bu olumsuz durumlar, kız çocuklarının okuyamamasından, kadınların toplumsal hayata etkin katılamamalarına ve istenmeyen evliliklere kadar birçok olumsuz sonuçlar doğuruyor. AK Parti hükümeti güçlü aile için, güçlü Türkiye için kadının ailede ve toplumda hak ettiği yere taşınması gerektiğinin bilincinde olan bir parti olarak, kadınların her alanda daha görünür ve daha güçlü var olması temelinde çalışmalarını ilk gününden itibaren yaptığı düzenlemelerle sağlamak hedefinde olmuştur.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER