Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -Adana Kadın Platformu üyesi bir grup, düzenledikleri yürüyüşle kadına yönelik şiddeti protesto etti


ADANA (A.A) - Adana Kadın Platformu üyesi bir grup, düzenledikleri yürüyüşle kadına yönelik şiddeti protesto etti.
     25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 5 Ocak Meydanında toplanan kadınlar, ellerinde pankartlarla, slogan atarak İnönü Parkına kadar yürüdü.
     Grup adına açıklama yapan Deniz Uslu, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin ancak kadınlar lehine yapılacak düzenlemelerle aşılacağına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu ülkede erkek şiddeti kadınları ya öldürmekte ya da kadınlara onları aşağılayan, değersizleştiren ve sömüren bir yaşamı dayatmaktadır. Erkek şiddeti ne tesadüftür ne de münferit. Biz kadınlar bu sistematik şiddete ancak ve sadece örgütlü mücadeleyle karşı çıkacağımızı biliyor, bu mücadeleyle bedenimize, kimliğimize ve emeğimize sahip çıkarak onurlu bir hayat süreceğimize inanıyoruz.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
     Öte yandan aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğanın da bulunduğu diğer bir grup da kadına yönelik şiddeti protesto etti.
     BDP Adana İl Başkanlığı önünde toplanan grup, ellerinde Kadına şiddete son yazılı pankartlarla, tef çalarak İnönü Parkına kadar yürüdü. Aydoğan, burada grup adına yaptığı konuşmada, kadılar olarak dün olduğu gibi bugünde alanlarda olduklarını söyledi.
     Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddeti protesto ederek, Şiddet, taciz, tecavüz biz kadınların kaderi değildir dedi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık - İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER