Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele

Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü -CHP Yalova İl Kadın Kolları üyeleri broşür dağıttı


YALOVA (A.A) - CHP Yalova İl Kadın Kolları üyeleri Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı, broşür dağıttı.
     Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasını CHP Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Özbakır okudu. Özbakır, Türkiyede son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir.
     Açıklamanın ardından CHP İl Kadın Kolları üyeleri Yalova cadde ve sokaklarında ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıttı.
     Etkinliğe, İl Başkanı Özcan Özel de katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER