Kağıtspor antrenörlerine Spor Sakatlıkları semineri

Kağıtspor antrenörlerine Spor Sakatlıkları semineri


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor antrenörlerine, Spor Sakatlıkları isimli seminer verildi.
     Seka Sporcu Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Kağıtspor Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yavuz Kocabey, ortopedik sakatlıklar açısından en riskli spor branşlarının futbol, tekvando ve buz hokeyi olduğunu belirterek, su sporlarının ise bu branşlara göre daha risksiz olduğunu söyledi.
     Menisküs yırtığının halk arasında sporcu hastalığı olarak görülse de aslında her yaşta ve herkeste görülebildiğine dikkati çeken Kocabey, Yaklaşık 50 yıl önce yırtılan menüsküsler alınıyordu ancak menisküs alındıktan sonra hastada ilk başta yaşanan rahatlamanın zamanla geçtiği ve dizin daha kötüye gittiği anlaşıldı. Bunun üzerine yırtığın alınması yerine, tamir yöntemleri kullanılmaya başlandı. İlk olarak açık cerrahiyle yapılan ameliyatların neredeyse tamamı, artık günümüzde kapalı ve artroskopik yöntemle yapılıyor ve menüsküs dikiliyor dedi.
     Kocabey, menüsküs yırtıklarının farklı tiplerde olabileceğini anlatarak, bazı menüsküslerde iyileşme şansı olduğu için operasyon gerekmediğini ve yaşlı bireylerdeki yırtıklarda ise doku dejenere olduğu için menüsküsün dikilemediğini kaydetti.
     Menisküs yırtığının daha çok gençlerde ve spor yaparken meydana geldiği için kasların kuvvetli olması gerektiğini vurgulayan Kocabey, şunları kaydetti:
     Bunun için hangi yaşta olursanız olun, yürümekten, egzersiz yapmaktan kaçınmayın. Düzenli spor yapmak, ideal kiloyu korumak menüsküsten koruyor. Ayrıca tecrübesi olmayan kişilerin tehlikeli sporları yaparken daha dikkatli davranması gerekiyor. Ani kazalar menüsküse yol açabiliyordedi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kağıtspor antrenörlerine Spor Sakatlıkları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER