Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Piyasaya sahte altın sürdükleri öne sürülen 3 kişi tutuklandı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraşta piyasaya sahte altın sürdükleri öne sürülen 3 kişi tutuklandı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir kuyumcuya sahte altın satmak isteyen K.A adlı kişinin yakalanmasının ardından çalışma başlatıldığı belirtildi.
     K.Anın sahte altını S.Ç ve M.Pden aldığı yönünde ifadesi üzerine şüphelilerin ikametinde yapılan aramada, çok sayıda sahte altın ve sahte altın yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği ifade edildi.
     Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
    
     -Çiftçilere anız uyarısı
    
     Elbistanda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından anız yangınlarının önlenmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Ziraat Mühendisi Suat Arslan, Elbistan Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda, anız yakılması nedeniyle toprağın verimsizleştiğini ve hastalıkların arttığını ifade etti.
     Arslan, anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, Ziraat Odası, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini kaydetti.
     Anız yakımının yasaklanmasına rağmen bazı kişilerin uyarıları dikkate almadığını anlatan Arslan, Anız yakıldığında toprakta 250 dereceyi bulan yakıcı sıcaklık oluşmaktadır. Bu yüksek sıcaklık toprağın üst katmanlarındaki kil gibi toprak parçacıklarını pişirmekte, topraktaki birçok faydalı mikroorganizma ve solucan gibi küçük canlıları yakarak öldürmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Mehmet Göçer / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER